Cum putem dezactiva Start Screen-ul in Windows 8.1 Preview

In Windows 8.1, Microsoft a introdus optiunea de a boota direct in Desktop, fara a mai afisa intai Start Screen-ul la pornirea sistemului de operare. In plus, Start Screen-ul a venit la pachet cu o serie de optiuni noi, atat pentru customizare (posibilitatea de a seta imaginea de pe Desktop ca background pentru Start Screen si o gama mai larga de culori si background-uri disponibile pentru personalizare), cat si pentru functionalitate (mai multe dimensiuni pentru tile-uri, mai multe aplicatii built-in si optiunea Customize, fara care tile-urile nu pot fi rearanjate sau sterse din Start Screen).

windows8.1-start-screen

In timp ce o parte dintre utilizatori, care s-au obisnuit deja cu folosirea Start Screen-ului din Windows 8, considera imbunatatirile acestuia ca fiind binevenite, mai sunt destui utilizatori care prefera sa dezactiveze Start Screen-ul si sa adauge (cu ajutorul aplicatiilor third-party) meniuri de Start asemanatoare cu cele din Windows 7. Daca va numarati printre cei care prefera sa foloseasca un Start Menu in locul Start Screen-ului, insa doriti sa beneficiati de anumite feature-uri ale Windows 8.1, puteti dezactiva Start Screen-ul in Windows 8.1 Preview cu ajutorul Metro Killer.

Metro Killer este o utilitate gratuita, creata initial pentru a putea dezactiva Start Screen-ul in Windows 8, insa aceasta functioneaza perfect si pentru update-ul Windows 8.1 Preview. Cu ajutorul Metro Kill utilizatorii pot dezactiva nu doar Start Screen-ul, ci si meniul de Charms si App Switcher (hot-corners).

metro-killer

Interfata este foarte simpla, un simplu click pe butonul Yes dezactivand Start Screen-ul, Charms bar si App Switcher.

Disable-Start-Screen

Iar vestea buna (sau proasta, depinde cum vedeti lucrurile) in ceea ce priveste Metro Killer, este ca modificarile facute de aplicatie vor fi restaurate dupa un simplu restart (adica acestea nu vor fi permanente, Start Screen-ul si hot-corners fiind activate la loc dupa restartare sistemului).

Download Metro Killer.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows 8 si Windows 8.1 Preview (32 si 64 biti). Metro Killer nu ofera suport si pentru Windows RT.

STEALTH SETTINGS – How to disable Start Screen in Windows 8.1 Preview

Cum putem dezactiva Start Screen-ul in Windows 8.1 Preview

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment