Cum putem dezinstala mai multe aplicatii in acelasi timp in Windows 8.1 Preview

Daca sunteti utilizator Windows 8 sau Windows 8.1 Preview, atunci cu siguranta instalati si testati aplicatii noi in fiecare saptamana din cele peste 100.000 de aplicatii moderne disponibile in Windows Store, numarul acestora avand o crestere constanta zilnica. Si de asemenea, dupa ce le testati, ajungeti sa dezinstalati majoritatea aplicatiilor moderne, selectand dintre acestea doar aplicatiile folositoare sau pe care le utilizati periodic.

windows 8.1-start-screen

Actiunea de dezinstalare a unei aplicatii moderne din Start Screen este destul de simpla: dati click-dreapta pe tile-ul aplicatiei respective, apoi selectati Uninstall din meniul afisat in partea de jos a ecranului.

In Windows 8.1, Microsoft a simplificat procesul de dezinstalare a aplicatiilor moderne si mai mult, utilizatorii putand acum sa dezinstaleze mai multe aplicatii in acelasi timp, si in plus au si posibilitatea de a dezinstala aplicatiile selectate de pe mai multe computere simultan (in cazul in care acelasi user Microsoft este folosit pe mai multe computere).

Cum dezinstalam mai multe aplicatii moderne in acelasi timp in Windows 8.1?

  • deschideti Start Screen sau App Screen (duceti cursorul mouse-ului in coltul stanga-jos al ecranului si dati click pe sageata afisata pentru a deschide App Screen sau, in cazul in care preferati afisarea App Screen in locul Start Screen atunci cand apasati butonul de Start, selectati optiunea Show the apps view automatically when I go to Start in Taskbar > Properties > Navigation), apoi selectati cu click-dreapta toate aplicatiile moderne pe carte doriti sa la dezinstalati
  • dupa ce ati selectati aplicatiile, dati click pe optiunea Uninstall afisata in meniul din partea de jos a ecranului

select-apps-to-uninstall

  • va fi afisata o lista cu toate aplicatiile selectate pentru dezinstalare, unde va trebui sa dati click din nou pe Uninstall pentru confirmare (de asemenea, daca nu doriti sa dezinstalati aplicatiile de pe toate computerele sincronizate, bifati optiunea Only from this PC)

confirm-uninstall

Si gata. Aplicatiile selectate de dvs au fost toate dezinstaate in acelasi timp, iar dvs. ati reusit sa economisiti ceva timp.

Nota: In cazul aplicatiilor Desktop sau clasice, atunci cand selectam optiunea Uninstall, se va deschide fereastra Programs and Features in care va trebui sa dam din nou click-dreapta pe aplicatii si sa selectam din nou Uninstall pentru ca procesul de dezinstalare sa fie initiat (dezinstalarea simultana nu este posibila).

STEALTH SETTINGS – How to uninstall multiple apps simultaneously in Windows 8.1 Preview

Cum putem dezinstala mai multe aplicatii in acelasi timp in Windows 8.1 Preview

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.