Cum putem instala Windows 8.1 folosind un cod de licenta pentru Windows 8

Atunci cand a fost lansat, Windows 8.1 a fost facut disponibil ca update gratuit pentru utilizatorii Windows 8, acestia putand instala respectivul update prin intermediul Windows Store. Din motive intelese doar de Microsoft insa, daca utilizatorii doresc sa efectueze o instalare curata a Windows 8.1 (folosind o imagine ISO de instalare), acestia trebuie neaparat sa foloseasca un cod de licenta pentru Windows 8.1, intrucat codurile de licenta valide pentru Windows 8 nu vor fi acceptate.

product-key-error

Cum dupa lansarea Windows 8.1 Update Microsoft a anuntat ca incepand cu luna mai a acestui an se va incheia suportul pentru Windows 8.1, cel mai probabil utilizatorii Windows 8 vor putea face upgrade direct la Windows 8.1 Update (in cazul unei reinstalari de sistem, sau a achizitionarii unui computer cu Windows 8 preinstalat etc). Insa, daca aveti la indemana un cod de licenta pentru Windows 8 si doriti, din diverse motive, sa faceti o instalare curata a sistemului Windows 8.1 (sa presupunem ca doriti sa dispuneti de anumite feature-uri incluse in acesta care nu se regasesc si in Windows 8, dar nu doriti, cel putin momentan, sa instalati Windows 8.1 Update), urmatii pasii descrisi in acest articol pentru a descarca fisierele de setup (imaginea ISO) pentru Windows 8.1 si a instala sistemul folosind codul de licenta pentru Windows 8.

In cazul in care nu aveti deja o imagine ISO de instalare pentru Windows 8.1 (sau un USB bootabil cu Windows 8.1), puteti descarca imaginea respectiva (sau creea USB Drive-ul bootabil) cu ajutorul codului de licenta pentru Windows 8 folosind intructiunile de mai jos.

  • vizitati paginaUpgrade Windows with only a product key, si dati click pe butonul Install Windows 8. Apoi rulati tool-ul pentru download si introduceti codul de licenta pentru Windows 8; dupa ce incepe procesul de download, inchideti tool-ul respectiv
upgrade-windows-with-product-key
  • apoi mergeti din nou pe pagina Upgrade Windows with only a product key si dati click pe Install Windows 8.1; tool-ul de setup nu va mai cere un cod de licenta, ci va incepe sa downloadeze fisierele de instalare pentru Windows 8.1 direct
  • daca doriti sa creati un USB bootabil sau o imagine ISO a sistemului, dupa descarcarea fisierelor de instalare pentru Windows 8.1, selectati optiunea Install by creating media
install-windows-by-creating-media

Dupa crearea USB Drive-ului bootabil (sau a imaginii ISO), veti observa ca daca incercati sa instalati Windows 8.1 cu codul de licenta pentru Windows 8, va fi afisat un mesaj de eroare. Pentru a rezolva problema, deschideti fisierele de instalare de pe USB Drive folosind Windows Explorer (in cazul unei imagini ISO, aceasta trebuie modificata inainte sa fie scrisa pe DVD) si accesati folderul sources. In interiorul acestui folder, creati un fisier numit ei.cfg.

create-ei_cfg

Apoi deschideti fisierul creat in Notepad (sau alt program de editare text), copiati liniile de mai jos in acesta si salvati modificarile.

[EditionID]
Core
[Channel]
Retail
[VL]
0

Daca codul de licenta este pentru o editie Windows 8 Preofessional, in textul de mai sus inlocuiti Core cu Professional.

ei_cfg-for-professional

Si gata. Dupa ce veti face aceste modificari, veti putea instala Windows 8.1 fara nicio problema (nu vi se va cere sa introduceti codul de licenta in timpul procesului de instalare). Dupa ce sistemul va fi instalalt, puteti introduce codul de licenta pentru Windows 8 si sistemul il va accepta ca fiind compatibil. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to install Windows 8.1 using a Windows 8 product key

How to » Curiosity » Cum putem instala Windows 8.1 folosind un cod de licenta pentru Windows 8

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment