Cum putem crea un Restore Point in Windows 8.1

Probabil cel mai important feature de securitate disponibil in sistemele de operare Windows este System Restore, acesta oferind utilizatorilor posibilitatea de a restaura sistemul la o stare anterioara functionala (fara a afecta fisierele personale) in cazul in care incep sa intampine probleme cu acesta (erori de functionare, coruperea fisierelor de sistem etc). Desi Windows-ul creaza restore point-uri (puncte de restaurare) in mod automat atunci cand sistemul sufera anumite modificari (de exemplu instalarea de aplicatii, drivere sau update-uri critice de sistem), ori de cate ori sunt efectuate modificari manuale in sistem de catre utilizatori (tweak-uri de registri sau customizari care necesita modificarea fisierelor de sistem), acestora li se recomanda sa creeze manual puncte de restaurare ale sistemului pentru a evita eventuale consecinte neplacute ce ar putea cauza defectarea respectivului sistem.

In cazul in care sunteti utilizator Windows 8 sau Windows 8.1 si nu sunteti familiarizat cu System Restore, daca doriti sa creati un restore point manual al sistemului din diverse motive (cel mai probabil doriti sa efectuati o modificare in fisierele de sistem sau doriti sa instalati un program care va face acest lucru), puteti face acest lucru urmand instructiunile de mai jos.

Cum cream un restore point manual pentru sistem in Windows 8.1?

  • deschideti Run (Windows + R) si tastati sysdm.cpl, apoi dati Enter (sau tastati system protection in Start Screen, selectati Settings din partea dreapta, apoi dati click pe Create a restore point)

system-protection-start-screen

  • in System Properties dati click pe tab-ul System Protection si verificati statusul de protectie pentru partitia de sistem (partitia pe care este instalat Windows-ul); in cazul in care acesta este Off, selectati partitia de sistem si dati click pe butonul Configure, apoi selectati optiunea Turn on system protection si dati click pe Apply > OK
  • pentru a crea un restore point manual, dati click pe butonul Create, introduceti o descriere pentru a restore point-ul pe care doriti sa il creati, apoi dati click din nou pe Create

system-protection-settings

Si gata. Dupa ce punctul de restaurare va fi creat, va fi afisat un mesaj de cofirmare.

restore-point-created

In cazul in care la un moment dat o sa doriti sa reveniti la o stare anterioara a sistemului folosind un restore point disponibil, deschideti System Properties (tastati sysdm.cpl in Run) si dati click pe butonul System Restore in tab-ul System Protection.

restore-system

In fereastra afisata dati click pe Next, bifati optiunea Show more restore points si selectati punctul de restaurare pe care doriti sa il folositi (retineti ca orice program sau driver instalat dupa createa respectivului restore point va fi sters din sistem; in plus, orice program sau driver care a fost dezinstalat de la crearea restore point-ului selectat va fi de asemenea restaurat; fisierele personale nu vor fi afectate).

select-restore-point

Apoi dati click din nou pe Next, dati click pe Finish si confirmati ca doriti restaurarea sistemului dand click pe Yes.

confirm-system-restore

Sistemul se va restarta automat pentru a efectua procesul de restaurare, iar dupa ce acesta va fi completat, mesajul System Restore completed successfully va fi afisat pe ecran. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to create a restore point in Windows 8.1

Cum putem crea un Restore Point in Windows 8.1

About the author

stealth

2 Comments

    • The translation is done automatically by Google Translate. It would be almost impossible for someone to translate into 36 languages.
      We rely on the fact that this service will grow further, and whoever is interested will understand something of what is written here. By default, the articles are written in Romanian.

Leave a Comment