Cum putem forta aplicatiile instalate in Windows sa se deschida doar in ferestre maximizate/minimizate

Unul dintre feature-urile mai avansate in sistemele Windows decat in alte sisteme de operare (Linux sau OS X) este administrarea ferestrelor (windows management), acesta oferindu-le utilizatorilor mai multe optiuni decat sistemele respective (de exemplu feature-ul Snap din Windows nu are echivalent in alte sisteme de operare).

snap-feature

In timp ce anumite optiuni ale administrarii ferestrelor in Windows vin activate in mod default (Snap), alte optiuni sunt ceva mai ascunse, cum ar fi modul fereastra in care doriti sa fie rulate anumite aplicatii instalate in acest sistem: normal, maximizat sau minimizat (fiecare aplicatie in parte poate fi setata sa ruleze in modul fereastra dorit, fara ca aceasta setare sa aiba consecinta asupra altor aplicatii). In cazul in care doriti sa fortati anumite aplicatii Windows sa se deschida doar in ferestre maximizate (sau minimizate), puteti face acest lucru urmand instructiunile de mai jos.

Cum fortam aplicatiile Windows sa se deschida doar in ferestre maximizate/minimizate?

Modul fereastra in care sunt setate aplicatiile Windows sa ruleze in mod default este Normal (acest mod retine dimensiunea ferestrei in care a fost rulata aplicatia ultima data, iar la urmatoarea folosire a acesteia o deschide la aceeasi dimensiune). In cazul in care doriti sa fortati o aplicatie sa se deschida mereu in modul maximizat sau minimizat, indiferent de dimensiunea selectata pentru aceasta ultima data cand a fost rulata, dati click-dreapta pe shortcut-ul respectivei aplicatii (pe desktop, in Taskbar sau Start Menu) si selectati Properties din meniu.

windows-app-properties

Apoi, in tab-ul Shortcut, selectati din meniul drop-down afisat in dreptul optiunii Run modul fereastra in care doriti ca aplicatia sa fie rulata pe viitor (Maximized sau Minimized).

windows-management-options

Daca ulterior veti dori sa setati aplicatia respectiva sa ruleze din nou in modul Normal (astfel incat aceasta sa retina dimensiunea setata la ultima folosire), urmati pasii descrisi mai sus si selectati Normal window.

Nota: Aceste setari sunt compatibile cu Windows 7, Windows 8 si Windows 10.

STEALTH SETTINGS – How to force Windows applications to open only as maximized or minimized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Cum putem schimba parola de administrare a sistemului in OS X Yosemite

Next Article

Cum putem muta o fereastra deschisa de pe un desktop virtual pe altul in Windows 10 Technical Preview

Users searching for:

apertura forzata windows 10, forçar aplicativo abrir, forzar una pantalla para que quede minimizada, content, aplicativo para forcar app para brir, aplicacion solo se abre maximixada, LAS CARPETAS NO SE ABREN MAXIMIZADAS, ventana configurar del sistema maximizada, 強制最小化, öppna internet explorer maximerat, ウィンドウズ10 最大化 活性化,
Total
0
Share