Cum putem schimba parola de administrare a sistemului in OS X Yosemite

Unul dintre noile feature-uri introduse in sistemul de operare OS X Yosemite este si folosirea in mod default ca parola de administare a sistemului parola contului iCloud conectat la sistem. In versiunile anterioare de OS X, utilizatorii isi puteau alege singuri parola de administrare in timpul procesului de set up al sistemului, insa in OS X Yosemite acest lucru nu mai este valabil, utilizatorii trebuind sa introduca parola contului iCloud ori de cate ori doresc sa autorizeze rularea anumitor aplicatii sau a efectuarii unor modificari in setarile de sistem.

In anumite situatii insa, folosirea parolei contului iCloud ca parola de administrare a sistemului OS X Yosemite poate constitui un dezavantaj pentru utilizatori (de exemplu, este posibil ca alti utilizatori care au acces la Mac-ul dvs sa cunoasca parola contului iCloud si nu doriti ca acestia sa aiba posibilitatea sa efectueze modificari in setarile sistemului; sau, daca folositi o parola complicata pentru iCloud, poate fi destul de inconvenient sa trebuiasca sa o reintroduceti ori de cate ori aveti nevoie de privilegii de administrator pentru efectuarea anumitor setari). Pentru astfel de situatii insa, utilizatorii OS X Yosemite au posibilitatea sa reseteze parola de administrare a sistemului si sa o schimbe cu una independenta de contul iCloud (parola contului iCloud nu va fi afectata).

Cum schimbam parola de administrare a sistemului OS X Yosemite (astfel incat sa nu mai fie folosita parola contului iCloud)?

  • deschideti System Preferences (in Apple Menu), apoi dati click pe Users & Groups
Users-Groups-Mac-System-Preferences
  • dati click pe iconita sub forma de lacat inchis afisata in coltul din stanga-jos al ferestrei si introduceti parola de administrare curenta (adica parola contului iCloud)
  • apoi dati click pe butonul Change Password (afisat in partea dreapta)
users-groups-settings
  • in dialogul de confirmare afisat, dati click pe butonul Use Separate Password
use-separate-password-os-x-yosemite
  • introduceti din nou parola contului iCloud, apoi tastati noua parola de doua ori (a doua oara pentru verificare) si dati click din nou pe Use Separate Password (optional puteti tasta si un hint pentru noua parola de administrare, pentru a va ajuta sa va reamintiti respectiva parola in cazul in care o sa o uitati vreodata)
change-admin-password

Si gata. Dupa ce veti face aceste modificari, veti putea folosi noua parola de administrare ori de cate ori veti avea nevoie sa faceti modificari in setarile sistemului sau sa accesati anumite aplicatii care necesita privilegii de administrator. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to change admin password in OS X Yosemite

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Cum putem schimba parola de administrare a sistemului in OS X Yosemite

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment