Mariti durata de viata a bateriei in Android dezactivand automat conexiunea WiFi cand va aflati in afara ariei de acoperire

Cel mai mare minus al dispozitivelor mobile (smartphone-uri sau tablete) este durata de viata scurta a bateriei si faptul ca aceasta poate fi consumata extrem de rapid de anumite aplicatii, procese sau activitati rulate pe respectivele dispozitive. De asemenea, conexiunile la internet, indiferent daca este vorba de WiFi sau de date mobile, sunt mari consumatoare de baterie. In cazul unei conexiunii WiFi active, chiar daca nu sunteti conectati la nicio retea, bateria dispozitivului tot este consumata din cauza faptului ca sistemul  verifica periodic daca dispozitivul se afla in aria de acoperire a vreunui access point.

Daca si dvs uitati destul de des sa opriti conexiunea WiFi pe dispozitivul Android din dotare atunci cand iesiti din raza de acoperire a retelei pe care sunteti conectat, cel mai probabil ati observat cat de mult afecteaza acest lucru durata de viata a bateriei respectivului dispozitiv. Pentru a economisi baterie, o solutie foarte simpla pentru uituci este sa folositi aplicatia Wireless Manager.

Wireless Manager este o aplicatie Android gratuita care dezactiveaza automat conexiunea WiFi de pe dispozitivele care ruleaza acest sistem de operare atunci cand acestea ies din raza de acoperire a retelei pe care sunt conectate.

android-wireless-manager

Cum functioneaza Wireless Manager?

Atunci cand dispozitivul se deconecteaza de pe o retea wireless, aplicatia asteapta o perioada de timp (care poate fi configurata de utilizatori), dupa care dezactiveaza conexiunea WiFi a dispozitivului. De asemenea, dupa un anumit timp, configurat tot de utilizator, aplicatia poate sa reactiveze automat conexiunea WiFi si sa verifice daca sunt disponibile retele la care poate conecta dispozitivul (si perioada in care conexiunea WiFi va ramane activata si va cauta retele pentru conectare este configurabila de utilizator).

wireless-manager-settings

Download Wireless Manager (via Google Play).

Nota: Aplicatia are si o versiune pro, care nu afiseaza reclame si dispune de cateva feature-uri suplimentare, cum ar fi dezactivarea automata a conexiunii WiFi cand este activat modul Airplane sau abilitatea de a vizualiza istoreia conexiunilor la diverse retele wireless.

STEALTH SETTINGS – Save Android battery life by auto-disabling WiFi connection when out of range

Leave a Comment