Cum putem instala si folosi Flash Player pe un dispozitiv cu Android

Cu ceva timp in urma (dupa lansarea primei versiuni de Android Ice Cream Sandwich), Adobe a luat hotararea sa intrerupa dezvoltarea Flash Player-ului pentru sistemul de operare Android, ceea ce inseamna ca acesta nu este disponibil pentru versiuni mai noi ale acestuia, cum ar fi Jelly Bean, si nu va fi disponibil nici pentru Key Lime Pie. Acest lucru a dus insa la incapabilitatea utilizatorilor Android de a vizualiza continut care foloseste Flash, cum ar fi unele videoclipuri sau jocuri online, ba chiar si anumite site-uri web.

Pentru utilizatorii care doresc sa afle cum ar putea totusi sa instaleze Flash Player-ul in Android si sa vizualizeze continut Flash cu ajutorul acestuia, urmatoarele instructiuni explica atata de unde poate fi acesta descarcat (avand in vedere ca nu mai este disponibil la dowload in Google Play) cat si ce aplicatii sunt necesare pentru a putea vizualiza continutul ce foloseste Flash Player-ul (majoritatea browserelor pentru Android nu mai ofera suport pentru plugin-ul de Flash).

install-flash

Cum instalam Flash Palyer-ul pe dispozitivele cu Android?

Sursa oficiala de unde putem descarca Flash Player-ul pentru Android este site-ul Adobe, unde sunt pastrate in arhiva toate versiunile anterioare de Flash, printre care si versiunile pentru Android (selectati cea mai noua versiune a acestuia pentru download).

Inainte de a instala Flash Player-ul pe Android, asigurati-va ca aveti activata instalarea din surse necunoscute (Settings > Security > Unknown Sources).

unknown-sources

Cum folosim Flash Player pe dispozitivele cu Android?

Dupa ce instalati Flash Player-ul pe dispozitivul cu Android, trebuie sa instalati si un browser care inca mai ofera suport pentru plugin-ul de Flash. Unul dintre acestea este browser-ul Firefox, care poate fi descarcat din Play Store. Acesta va activa plugin-ul de Flash automat dupa instalare, insa puteti modifica setarile in functie de preferinte apasand butonul de meniu cand Firefox-ul este activ, apoi selectand Settings > Plugins.

firefox-plugins

Download Flash Player pentru Android.

Download Firefox pentru Android (via Google Play).

Nota: Exista posibilitatea ca unele site-uri cu continut Flash sa identifice user agent-ul dispozitivului cu Android  pentru a preveni afisarea continutului. Puteti rezolva aceasta problema instaland extensia Phony pentru Firefox, aceasta permitand utilizatorii sa modifice user agent-ul pentru a impiedica restrictionarea folosirii Flash Player-ului.

STEALTH SETTINGS – How to install and use Flash Player on Android devices

Cum putem instala si folosi Flash Player pe un dispozitiv cu Android

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment