Windows 8.1 va fi lansat oficial pe 17 octombrie 2013

Desi multi utilizatori Windows 8 sperau ca update-ul Windows 8.1 va fi lansat in luna august a acestui an, Microsoft a facut anuntul oficial cum ca acesta va fi lansat abia pe 17 octombrie, la aproximativ un an de la lansarea Windows 8.

Windows 8.1 va fi disponibil gratuit pentru toti utilizatorii Windows 8 via Windows Store, iar incepand cu data de 18 octombrie acesta va fi disponibil si ca download standalone (sau versiune retail, pentru cei care inca nu au cumparat un sistem de operare Windows 8).

Fata de Windows 8.1 Preview, care inca este disponibil gratuit pentru toti cei care doresc sa testeze versiunea Windows 8.1, versiunea finala va avea in plus cateva feature-uri cum ar fi cateva tutoriale despre cum opereaza noul sistem de operare, cateva hint-uri despre cum pot fi intelese si folosite noile feature-uri din Windows 8.1 sau noul feature de personalizare “motion accents”, care animeaza background-ul atunci cand folosim scroll-ul pe interfata Start Screen-ului.

windows8.1-start-screen

Alte feature-uri ale Windows 8.1 (pe care nu le gasim in Windows 8.1 Preview) sunt urmatoarele:

  • optiunea Sign Out disponibila in meniul Win+X/Power
  • lista extinsa pentru aplicatii (App list)

windows-8.1-apps-list

  • update-uri pentru aplicatii core ale sistemului
  • afisarea de tips-uri pentru tool-uri si mai multe comenzi in coltul din dreapta-jos al unor aplicatii core ale Microsoft
  • Assigned Access (selectarea unui cont de user pentru a avea acces doar la o singura aplicatie din Windows Store)
  • integrarea full a SkyDrive in sistem (utilizatorii vor putea modifica locatia folderului SkyDrive in sistem)

Pentru a observa cum lucreaza aceste noi feature-uri, urmariti videoclipul de mai jos:

Cel mai probabil Microsoft va termina de testat Windows 8.1 luna aceasta, cand va fi lansata versiunea RTM a acestuia, pe care o va face disponibila partenerilor sai TechNet si MSDN si o va distribui OEM-urilor pentru ca acestia sa o poata integra in produsele lor. In cazul in care nu sunteti abonati TechNet sau MSDN, pana in octombrie va trebui sa va multumiti (in continuare) cu Windows 8.1 Preview. Asarar, rabdare. Mai sunt doar 2 luni. ;)

STEALTH SETTINGS – Windows 8.1 will be officieally released on October 17, 2013

Windows 8.1 va fi lansat oficial pe 17 octombrie 2013

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment