Microsoft are in plan lansarea unei versiuni Windows 8.1 gratuite

Daca sunteti inca utilizatori ai sistemului de operare Windows 7, avem o veste buna pentru dvs (asta in cazul in care planuiti sa renuntati in curand la acest sistem): Microsoft planuieste sa lanseze o versiune gratuita  (sau cel putin low-cost) a Windows 8.1 ca upgrade pentru utilizatorii Windows 7. Aceasta versiune a Windows 8.1, cunoscuta momentan sub numele de Windows 8.1 with Bing, va veni la pachet cu cateva aplicatii si servicii cheie ale Microsoft (pe care, cel mai probabil, utilizatorii nu vor putea sa le inlocuiasca cu altele custom).

windows-8.1-with-bing

Aceasta oferta de upgrade facuta de Microsoft va urmari sa creasca semnificativ numarul de utilizatori ai Windows 8.1. De asemenea, versiunea Windows 8.1 with Bing va fi oferita si producatorilor de PC-uri pentru a fi preinstalata pe dispozitivele cu preturi sub 250$ (acest lucru este urmare a recentei reduceri de 70% a pretului pentru licentele Windows 8.1 pentru OEM-uri, de la 50$ la 15$).

windows-8.1-experiment

Desi aceste planuri inca nu au fost confirmate oficial, se pare ca acestea fac parte din initiativa companiei de a plusa monetizarea serviciilor cloud si a aplicatiilor Microsoft (de exemplu, in 2010, producatorii de PC-uri puteau primi licente pentru Office 2010 Starter Edition la numai 2$ daca acceptau includerea in pachet si a aplicatiilor Bing Bar si Windows Live Essentials; daca acestia doreau doar Office 2010 Starter Edition, fara aplicatii Microsoft aditionale, licentele costau 5$). In plus, zvonurile spun ca Microsoft se gandeste sa imbine Windows RT si Windows Phone intr-o singura versiune creata pentru chipseturile ARM, aceasta versiune urmand sa fie oferita utilizatorilor tot la un pret low-cost sau chiar gratuit.

Cel mai probabil, Microsoft va oferi mai multe detalii despre versiunea “Windows 8.1 with Bing” sau despre fuzionarea Windows RT cu Windows Phone in cadrul conferintei Build Developer, care va fi tinuta intre 2 si 4 aprilie 2014.

STEALTH SETTINGS – Microsoft planning to release a free version of Windows 8.1

Microsoft are in plan lansarea unei versiuni Windows 8.1 gratuite

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.