Cum dezactivam Slide Show-ul de pe Lock Screen cand suntem pe baterie in Windows 8.1

Unul dintre noile feature-uri introduse in Windows 8.1 este si posibilitatea de rulare a unui slide-show pe ecranul de blocare al sistemului (Lock Screen). Utilizatorii pot selecta fotografiile care vor fi afisate in slide-show prin adaugarea folderului care le contine (apasati pe Add folder) sub optiunea Use pictures from din PC Settings > PC & Devices > Lock Screen.

windows-8.1-lock-screen-slide-show

Din pacate insa, acest feature este si un foarte mare consumator de baterie daca este folosit pe laptop-uri, de aceea li se recomanda utilizatorilor sa il dezactiveze atunci cand computerele nu sunt conectate la o sursa de curent pentru a le permite acestora sa intre mai repede in modul sleep si sa salveze baterie pentru utilizari ulterioare.

Cum putem dezactiva Lock Screen Slide Show cand suntem pe baterie in Windows 8.1?

  • deschideti Change PC Settings (in Charms dati click pe Settings)
  • in PC & Devices selectati Lock Screen din panoul din stanga, apoi dezactivati optiunea Play a slide show when using battery power

play-a slide-show-on-battery

  • apoi restartati sistemul pentru ca modificarile facute sa aiba efect

De asemenea, puteti dezactiva rularea Slide Show-ului pe Windows 8.1 Lock Screen cand laptopul se afla pe baterie si prin intermediul registrilor de sistem (atentie insa, efectuati un back-up al registrilor inainte se a efectua modificari in acestia):

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter)
  • navigati catre key-ul HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Lock Screen

slideshowenabledonbattery-dword

  • in panoul din dreapta, identificati intrarea DWORD SlideShowEnabledOnBatttery, si modificati valoarea acesteia in 0 (daca nu gasiti intrarea, creati-o dvs)

slideshowenabledonbattery-value

  • apoi inchideti regedit si restartati sistemul

Dupa aceste modificari, Windows 8.1 Lock Screen nu va mai rula Slide Show-ul atunci and laptopul se afla pe baterie (insa acesta va fi afisat atunci cand laptopul va fi conectat la o sursa de AC). Succes!

STEALTH SETTINGS – How to disable Lock Screen Slide Show when on battery in Windows 8.1

Cum dezactivam Slide Show-ul de pe Lock Screen cand suntem pe baterie in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment