Cum putem seta Windows 8.1 sa salveze fisierele local si nu in OneDrive

Atunci cand a fost lansat Windows 8.1, unul dintre feature-urile acestuia a fost integrarea in sistem a OneDrive (cunoscut anterior ca SkyDrive, acesta este serviciul de stocare online oferit de Microsoft). Datorita acestui feature, atunci cand computerul dvs cu Windows 8.1 este conectat la internet, orice fisier salvati in sistem va fi salvat sub OneDrive (daca nu aveti computerul conectat la internet, atunci fisierele vor fi salvate local). Insa sunt cu siguranta destui utilizatori (probabil si dvs) care nu folosesc OneDrive sau care prefera sa poata salva fisierele local chiar si atunci cand sistemul este conectat la internet (si asta probabil pentru ca, atunci cand fisierele la care lucrati sunt salvate in OneDrive, daca se pierde subit conexiunea la internet, nu veti mai avea acces la acestea pana cand conexiunea nu va fi restabilita).

Cum setam Windows 8.1 sa salveze fisierele local si nu pe OneDrive?

Desi utilizatorii Windows 8.1 pot seta ca fisierele salvate in OneDrive sa fie disponibile si offline (atunci cand sistemul nu este conectat la internet) dand click-dreapta pe acestea si selectand Available offline, aceasta setare practic descarca fisierele respective in computer (astfel, fisirele vor fi disponibile atat in OneDrive, cat si local). Daca nu doriti ca fisirele sa fie salvate in OneDrive si preferati ca acestea sa fie disponibile doar local, pe hard-diskul computerului cu Windows 8.1, atunci urmatoarele instructiuni va vor arata cum puteti seta acest lucru.

  • deschideti Group Policy Editor (tastati gpedit.msc in Run si dati Enter)
  • in panoul din stanga, navigati catre Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > OneDrive (sau SkyDrive, in functie de ce versiune de Windows 8.1 folositi)
  • in panoul din dreapta, identificati si dati dublu-click pe intrarea Save documents and pictures to the local PC by default

Save-files-locally-in windows-8.1

  • in fereastra de setari afisata, selectati Enabled, apoi dati click pe Apply si OK

Save-Documents-Locally-Windows-8.1

  • apoi restartati sistemul pentru ca modificarile facute sa aiba efect

Si gata. De acum inainte, ori de cate ori veti salva un fisier in Windows 8.1, chiar daca sistemul este conectat la internet, respectivul fisier va fi salval local in loc sa fie salvat direct pe OneDrive. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to set Windows 8.1 to save files locally instead of saving them on OneDrive

Cum putem seta Windows 8.1 sa salveze fisierele local si nu in OneDrive

About the author

stealth

Leave a Comment