Cum putem dezactiva trackpad-ul unui MacBook atunci cand mouse-ul este conectat la acesta

Majoritatea utilizatorilor de laptopuri (Windows sau MacBook) prefera sa foloseasca mouse-uri in locul touchpad-urilor (sau trackpad-urilor in cazul Mac-urilor). Si, in timp ce unele laptop-uri Windows includ si butoane de activare/dezactivare a touchpad-urilor (de altfel, fara aceste butoane, utilizatorii de laptop-uri cu Windows trebuie sa apeleze la aplicatii third-party sau sa dezactiveze touchpad-ul din Device Manager), acest lucru nu este valabil si pentru MacBook-uri, utilizatorii care doresc sa dezactiveze trackpad-ul avand insa aceasta optiune in System Preferences.

Daca sunteti utilizator Mac si doriti sa dezactivati trackpad-ul in mod automat atunci cand conectati un mouse la dispozitiv, puteti face acest lucru foarte simplu urmand instructiunile de mai jos.

  • deschideti System Preferences (fie cautati in Spotlight, fie deschideti Launchpad)
  • in ecranul deschis, dati click pe Accessibility
mac-system-preferences
  • in panoul din stanga selectati Mouse & Trackpad, apoi, in dreapta, bifati optiunea Ignore built-in trackpad when mouse or wireless trackpad is present
mac-accessibility

Si gata. De acum inainte, ori de cate ori veti conecta un mouse la MacBook-ul dvs, acesta va dezactiva automat trackpad-ul, pentru a-l reactiva atunci cand veti deconecta mouse-ul.

STEALTH SETTINGS – How to disable MacBook trackpad when mouse is connected

Leave a Comment