Cum putem transforma un computer cu Windows 8/8.1 intr-un hotspot WiFi fara a folosi aplicatii third-party

In sistemele anterioare Windows (inclusiv Windows 7) utilizatorii aveau optiunea de a share-ui conexiunea la internet prin intermediul unei retele ad-hoc doar cu alte computere care rulau Windows. Pentru a putea share-ui conexiunea la internet si cu alte dispozitive wireless (tablete, smartphone-uri, etc), acestia trebuiau sa instaleze aplicatii third-party care faceau posibil acest lucru. In Windows 8/8.1 insa, exista un feature in-built care permite transformarea unui computer care ruleaza acest sistem intr-un hotspot WiFi la care se pot conecta orice tip de dispozitive wireless.

Cum transformam un computer cu Windows 8/8.1 intr-un hotspot WiFi?

Tot ce va trebuie este un computer care ruleaza Windows 8/8.1 cu adaptor wireless (daca folositi un desktop, aveti nevoie de un adaptor WiFi USB) si o conexiune la internet (aceasta poate fi prin cablu, prin modem USB sau wireless).

  • deschideti Command Prompt cu privilegii de administrator (tastati cmd in Start Screen, apoi dati click-dreapta pe rezultatul afisat si selectati Run as administrator)
  • in fereastra deschisa tastati comanda netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=hotspot key=password123, unde ssid este numele retelei hotspot pe care doriti sa o creati (puteti inlocui hotspot cu ce nume doriti dvs), iar key este parola aleasa pentru hotspot-ul creat (inlocuiti password123 cu ce parola doriti pentru hotspot)
  • dati Enter, apoi introduceti comanda netsh wlan start hostednetwork si dati din nou Enter
  • apoi mergeti in Control Panel > Network and Sharing Center, unde veti observa pe langa conexiunea principala la internet inca o conexiune (care poarta numele ales de dvs pentru hotspot) care este listata cu No network access (Virtual Local Area Connection)
  • dati click pe conexiunea cu acces la internet (Ethernet, Wireless Network Connection etc), apoi, in fereastra deschisa, dati click pe butonul Properties
  • in tab-ul Sharing, bifati optiunea Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection, apoi din meniul drop-down de sub Home network connection selectati Wirtual Local Area Connection si dati click pe OK
  • inapoi in Network and Sharing Center veti observa ca noua conexiune (hotspot-ul) are acum acces la internet

Si gata. dupa ce veti face aceste setari, veti putea conecta la hotspot-ul WiFi creat orice dispozitiv wireless doriti (bineinteles, folosind parola de acces setata pentru hotspot). Succes!

STEALTH SETTINGS – How to turn a Windows 8/8.1 computer into a WiFi hotspot without using third-party applications

Cum putem transforma un computer cu Windows 8/8.1 intr-un hotspot WiFi fara a folosi aplicatii third-party

About the author

stealth

Leave a Comment