Cum putem dezactiva actualizarea automata a aplicatiilor moderne in Windows 8/8.1

Una dintre schimbarile majore aduse de sistemul de operare Windows 8 a fost introducerea aplicatiilor moderne, disponibile utilizatorilor prin intermediul Windows Store, acestea fiind create special de Microsoft pentru a fi integrate in noua interfata grafica a sistemului. In mod default, toate aplicatiile moderne instalate din Windows Store sunt updatate automat, ori de cate ori sunt lansate versiuni noi ale acestora. Daca sunteti utilizator Windows 8 sau Windows 8.1 si doriti sa aveti control in ceea ce priveste updatarea aplicatiilor moderne (poate ca doriti sa faceti update-urile manual, dupa ce vizualizati changelog-ul acestora), puteti dezactiva actualizarea automata a acestora urmand instructiunile de mai jos.

Cum dezactivam updatarea automata a aplicatiilor moderne in Windows 8/8.1?

  • deschideti Windows Store, apoi deschideti meniul Charms (duceti cursorul mouse-ului in coltul din dreapta-jos al ecranului sau folositi combinatia de taste Windows + C)
  • in Charms, dati click pe Settings, apoi pe optiunea App Updates

windows-store-settings

  • in partea dreapta veti observa optiunea Automatically update my apps, care este activata in mod default; folositi switch-ul disponibil sub aceasta pentru a o dezactiva

disable-app-update

Dupa ce veti face aceasta modificare, de fiecare data cand veti dori sa verificati ce aplicatii moderne dispun de update-uri, tot in App Updates dati click pe butonul Check for updates (va fi afisata o lista cu update-urile disponibile, de unde veti putea alege ce aplicatii doriti sa actualizati). Succes!

STEALTH SETTINGS – How to disable automatic updates for modern apps in Windows 8/8.1

Cum putem dezactiva actualizarea automata a aplicatiilor moderne in Windows 8/8.1

About the author

stealth

Leave a Comment