Cum putem upgrada de la Windows 8 direct la Windows 8.1 Update

In urma cu doua saptamani Microsoft a lansat Windows 8.1 Update 1 (echivalentul Service Pack-urilor pentru sistemele anterioare Windows), acesta venind la pachet cu o serie de imbunatatiri, fixuri pentru diverse erori de sistem si update-uri de securitate. Printre cele mai importante feature-uri ale acestui update se numara posibilitatea de a fixa (pin) aplicatiile moderne in Taskbar, afisarea Taskbar-ului in aplicatiile moderne si adaugarea de butoane pentru a inchide aplicatiile moderne sau a le minimiza in Taskbar. De asemenea, au fost adaugate butoane pentru Power si Search in Start Screen, iar click-dreapta pe tile-urile din Start afiseaza meniuri context (acest feature era deja existent in Windows 8.1 pentru versiunile touch).

In cazul in care ati achizitionat recent un computer cu Windows 8 preinstalat, sau trebuie sa faceti o reinstalare de sistem si nu aveti cod de licenta pentru Windows 8.1, ci pentru Windows 8, nu este necesar sa upgradati intai la Windows 8.1 si abia apoi la Windows 8.1 Update (disponibile gratuit via Windows Store), ci puteti face upgrade-ul de la Windows 8 direct la Windows 8.1 Update urmand instructiunile de mai jos.

Cum facem upgrade direct de la Windows 8 la Windows 8.1 Update?

  • deschideti Windows Store din Windows 8 Start Screen
  • in Store, dati click pe Upgrade to Windows 8.1 for free
  • veti observa ca , desi este mentionat update-ul doar la Windows 8.1, in optiuni este inclus si Windows 8.1 Update (astfel incat, atunci cand upgradati sistemul la Windows 8.1, se va face automat si upgrade-ul la Windows 8.1 Update)

Upgrade-from-Windows-8-to-Windows-8.1-Update

  • dati click pe butonul Download afisat pentru a incepe descarcarea fisierelor de instalare pentru Update (durata procesului de download poate varia de la cateva minute la cateva ore, in functie de viteza conexiunii la internet)

Download-Windows-8.1-Update

Dupa ce fisierele pentru update vor fi descarcate, Windows-ul va incepe automat procesul de upgrade. Succes!

Nota: Pentru a putea face acest upgrade, aveti nevoie de cel putin 5 GB spatiu liber pe partitia de sistem.

Atentie! Daca faceti upgrade direct de la Windows 8 la Windows 8.1 Update, nu veti mai putea dezinstala ulterior acest update (asa cum este posibil in cazul upgrade-ului de la Windows 8.1 la Windows 8.1 Update).

STEALTH SETTINGS – How to directly upgrade from Windows 8 to Windows 8.1 Update

Cum putem upgrada de la Windows 8 direct la Windows 8.1 Update

About the author

stealth

Leave a Comment