Cum putem dezinstala aplicatiile default din Windows 8/8.1

Windows 8 vine la pachet cu aplicatii moderne preinstalate, ca de exemplu Travel, Calendar, Camera, Photos sau Bing Finance, acestea putand fi accesate imediat de utilizatori datorita locatiei lor default pe Start Screen. Odata cu lansarea update-ului Windows 8.1, Microsoft a mai adaugat cateva aplicatii implicite, si anume Reading List, Health & Fitness, Sound Recorder si Alarm, acestea completand setul initial.

windows8.1-start-screen

In timp ce utilizatorii de tablete pot considea aceste aplicatii (sau cel putin unele dintre ele) ca fiind necesare, majoritatea utilizatorilor de PC-uri nu le folosesc si ar dori sa le poata dezinstala. Pentru acestia din urma, o solutie mult mai simpla decat folosirea Windows PowerShell pentru a dezinstala aplicatiile default din Windows 8/8.1 este Win 8 App Remover.

Cum dezinstalam aplicatiile moderne preinstalate din Windows 8/8.1?

Win 8 App Remover este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii pot dezinstala rapid si fara prea multa bataie de cap aplicatiile moderne preinstalate in sistemele de operare Windows 8 si Windows 8.1. De asemenea, aplicatia permite montarea de imagini .wim (Windows Imaging Format) si stergerea aplicatiilor preinstalate din acestea.

windows-8-app-remover

La prima rulare a aplicatiei, selectati sistemul de operare folosit (Windows 8 sau Windows 8.1), apoi dati click pe butonul List Apps. Pentru a dezinstala aplicatiile default, dati click pe Select All sau bifati individual doar aplicatiile de care doriti sa scapati (in cazul in care preferati sa pastrati unele dintre aplicatiile listate), apoi dati click pe butonul Remove Apps.

Atentie insa, Win 8 App Remover nu le ofera utilizatorilor si posibilitatea de a reinstala aplicatiile sterse, deci este recomandat ca inainte de a folosi aplicatia sa creati un backup al acestora sau un restore point pentru orice eventualitate.

Download Win 8 App Remover.

Nota: Aplicatia nu este compatibila cu sistemul Windows RT.

STEALTH SETTINGS – How to uninstall default modern apps in Windows 8/8.1

Cum putem dezinstala aplicatiile default din Windows 8/8.1

About the author

stealth

Leave a Comment