Cum putem afisa codul de licenta al Windows 8

Spre deosebire de computerele care vin la pachet cu Windows 7 sau sisteme Windows anterioare, computerele care au Windows 8 preinstalat nu mai afiseaza codul de licenta al acestuia pe carcasa. Motivul este ca producatorii computerelor cu Windows 8 preinstalat au inclus codul de licenta (product key) in BIOS-ul acestora, pentru a nu mai fi necesara reintroducerea codului de fiecare data cand se reinstaleaza sistemul. Insa in anumite circumsante, utilizatorii vor dori sa afle respectivul cod (pentru a reinstala sistemul pe alt computer sau diverse alte motive).

Cum putem afisa codul de licenta al Windows 8?

Utilizatorii care doresc sa afle codul de licenta al sistemului Windows 8 venit la pachet cu noul computer cumparat, au la dispozitie mai multe aplicatii care identifica si afiseaza respectivul cod.

Una dintre aceste aplicatii este Belarc Advisor, care printre alte informatii despre sistemul din dotare, afiseaza si codul de licenta folosit pentru activarea acestuia.

belarc-advisor

Download Belarc Advisor.

Insa, daca doriti o aplicatie care sa afiseze strict doar codul de licenta al sistemului Windows, incercati Windows 8 Product Key Viewer, disponibil la download pe forumul My Digital Life.

Aplicatia nu necesita instalare (este portabila), iar pentru a vizualiza codul de licenta, este posibil ca prima data sa trebuiasca sa bifati MSDM KEY. Pentru a copia codul, dati click pe butonul de Copy aflat in dreptul acestuia.

windows-8-product-key-viewer

Download Windows 8 Product Key Viewer.

Note: Pentru a putea downloada Windows 8 Product Key Viewer, este necesara crearea unui cont pe forumul My Digital Life. Aplicatia este compatibila si cu Windows 7, Windows Vista si Windows XP.

STEALTH SETTINGS – How to display Windows 8 product key

Cum putem afisa codul de licenta al Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment