Restrictioneaza mutarea sau stergerea tile-urilor din Windows 8 Start Screen cu Tile Locker

Atunci cand lucram pe un sistem de operare (indiferent ca e Windows sau nu), avem tendinta sa il personalizam astfel incat sa corespunda necesitatilor sau preferintelor noastre. In Windows 8 procesul de customizare, desi nu neaparat mai complicat, cere ceva mai mult timp decat am fi acordat in mod normal unui sistem de operare Windows, si asta din cauza interfetei moderne, a Start Screen-ului si a celor doua tipuri de aplicatii disponibile pentru utilizatori: clasice si moderne.

Daca va numarati printre utilizatorii Windows 8 care impart computerul (fie ca este cel personal, fie ca este cel de servici) cu alte persoane (colegi, prieteni, familie), cel mai probabil nu doriti ca acestea sa modifice vreuna din setarile sau customizarile facute de dvs. Acelasi lucru este valabil si in cazul Start Screen-ului, mai ales daca ati acordat cel putin o ora customizarii acestuia, aranjand tile-urile aplicatiilor, adaugand unele noi pentru diverse item-uri (foldere, fisiere, pagini web sau aplicatii) sau stergand (unpin) tile-urile de care nu aveati nevoie.

win8-start-screen

Pentru a va asigura ca niciun alt utilizator nu va deranja ordinea stabilita de dvs pe Start Screen, cea mai simpla solutie este folosirea Tile Locker.

Tile Locker este o utilitate gratuita cu ajutorul careia utilizatorii Windows 8 pot preveni modificarea sau mutarea tile-urilor pe Start Screen si de asemenea, restrictioneaza stergerea (unpin) acestora.

Cum functioneaza Tile Locker?

Aplicatia are o interfata extrem de simpla, utilizatorii trebuind sa dea un singur click pe butonul Enable pentru a a bloca functiile de drag&drop si click-dreapta pe Start Screen. Astfel utilizatorii nu vor putea face nicio modificare pe acesta.

windows-8-tile-locker

In cazul in care veti dori sa faceti anumite ajustari la ordinea stabilita de dvs pe Start Screen, rulati din nou aplicatia si dati click pe butonul Disable, apoi restartati explorer.exe (iar dupa ce faceti modificarile dorite nu uitati sa reactivati restrictiile).

Download Tile Locker for Windows 8.

Nota: Pentru ca aplicatia sa functioneze corect aceasta trebuie rulata cu drepturi de administrator (click-dreapta > Run as administrator).

Credit @thewindowsclub

STEALTH SETTINGS – Restrict moving or unpinning tiles in Windows 8 Start Screen with tile Locker

Restrictioneaza mutarea sau stergerea tile-urilor din Windows 8 Start Screen cu Tile Locker

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment