Cum putem reactiva Aero Glass (cu Blur Effect) in Windows 8

Utilizatorii Windows 8 care simt lipsa efectului Aero, introdus de Microsoft pentru prima oara in Windows Vista, si pensionat (unii ar spune inainte de vreme) odata cu lansarea noului sistem Windows, pot reactiva Aero Glass (cu tot cu efectul de blur) folosind o aplicatie gratuita numita Aero Glass for Win8.

Aero Glass for Win8 foloseste Desktop Windows Manager (DWM) API si creeaza transparenta Aero Glass cu efect de blur (efect care lipseste cu desavarsire atunci cand sunt folosite alte metode de activare Aero Glass in Windows 8) prin intermediul Direct 2D si Direct 3D.

aer-glass-for-win8

Pentru a putea activa Aero Glass cu blur effect in Windows 8, utilizatorii trebuie sa urmeze instructiunile de mai jos.

  • deschideti partitia de sistem (de obicei aceasta este C:\) si creati un folder nou numit DWM
  • downloadati arhiva Aero Glass for Win8 si extrageti continutul acesteia in folderul DWM creat in C:\
  • apoi deschideti respectivul folder (C:\DWM) si dati dublu-click pe DWMloader.exe

Si gata. Aveti Aero Glass cu efect de blur (exact ca in Windows Vista si Windows 7) activat inapoi in Windows 8.

Note: Aplicatia este compatibila doar cu versiunile pe 64 biti ale Windows 8. Inainte de folosirea aplicatiei se recomanda crearea unui restore point pentru a evita eventuale consecinte neplacute.

STEALTH SETTINGS – How to re-enable Aero Glass (with Blur Effect) in Windows 8

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment