Monitorizati folosirea neautorizata a computerului personal cu ajutorul MouseLock

Utilizatorii Windows care tin la intimitatea lor stiu ca nu trebuie sa-si lase computerul neparolat si/sau neblocat atunci cand nu sunt in fata acestuia (fie ca sunt la munca sau acasa), iar alte persoane ar putea accesa destul de simplu datele stocate pe acesta. Desi sistemele de operare Windows le ofera utilizatorilor si anumite conditii de intimitate, si aici ne referim la Lock Screen, care poate fi activat oricand de utilizator pentru a-si proteja computerul de privirile curioase, sunt destui useri care fie nu doresc sa fie necesara introducerea parolei de securitate de fiecare data cand vor sa deblocheze computerul, fie nu au destula incredere in Lock Screen si doresc sa afle cine incearca sa aiba acces la datele personale.

windows-7-locked

MouseLock este o aplicatie web gratuita (disponibila prin interfata web, prin intermediul browserelor) care, desi nu blocheaza accesul la computer, trimite e-mailuri de avertizare utilizatorilor ori de cate ori sunt detectate miscari neautorizate ale mouseului si in acelasi timp fotografiaza (folosind camera web integrata in laptop) persoana care a incercat sa acceseze computerul (in felul acesta utilizatorul poate afla identitatea celor care au incercat sa ii foloseasca computerul).

Cum functioneaza MouseLock?

Interfata aplicatiei este una foarte simpla, si usor de inteles de catre toate categoriile de useri. Pentru a configura aplicatia sa trimita e-mailuri trebuie sa va logati folosind contul Google (gmail.com), apoi sa dati click pe Allow pentru autorizare.

allow-mouselock

Dupa autorizarea contului de e-mail, vi se va cere sa selectati un numar din cele afisate pe ecran (de la 1 la 10), pe care il veti putea apoi folosi pentru a dezactiva monitorizarea miscarilor de mouse de catre Mouselock.

choose-lock-number

Dupa selectarea numarului de deblocare, va trebui sa plasati cursorul mouseului in punctul indicat de aplicatie pentru a incepe monitorizarea.

lock-mouse

Cand un alt utilizator va incerca sa acceseze computerul, va fi avertizat ca vi se va trimite un e-mail de alerta ce va contine totodata si o poza a acestuia pentru identificare (in cazul in care utilizatorul este autorizat sa foloseasca computerul, va avea la dispozitie cateva secunde pentru a selecta numarul de deblocare).

mouse-monitoring

Aplicatia este compatibila cu toate web-browserele, insa feature-ul pentru folosirea camerei web este momentan dsponibil doar pentru utilizatorii Chrome.

allow-camera-use

E-mailul de alerta va contine ora si data la care s-a incercat accesarea computerului, cat si poza persoanei respective pentru utilizatorii Google Chrome.

Vizitati pagina oficiala MouseLock.

STEALTH SETTINGS – Monitor the unauthorized use of your personal computer with MouseLock

Monitorizati folosirea neautorizata a computerului personal cu ajutorul MouseLock

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment