DreamScene si Live Wallpaper pentru Windows 8

Utilizatorii Windows care au folosit la un moment dat sistemul de operare Vista, editia Ultimate, cel mai probabil sunt familiarizati cu DreamScene si ce reprezinta acest feature. Pentru cei care insa nu au idee despre ce e vorba, DreamScene este un feature experimental, disponibil ca extras in editia Windows Vista Ultimate si care permite utilizatorilor sa seteze un fisier video ca background pentru Desktop.

Incepand cu Windows 7, Microsoft a renuntat insa la acest feature, desi exista cateva metode/tool-uri cu ajutorul carora utilizatorii pot activa DreamScene si pe acest sistem de operare. Din pacate respectivele metode/tool-uri nu functioneaza si pentru Windows 8.

Cum activam DreamScene in Windows 8?

StarDock, o companie specializata in crearea de aplicatii de customizare pentru sistemele Windows, le ofera o solutie utilizatorilor care doresc sa foloseasca DreaScene pe Windows 8 prin intermediul ultimei versiuni a aplicatiei DeskScapes.

dreamscene-in-Windows-8

DeskScapes le permite utilizatorilor sa adauge efecte speciale imaginilor de fundal sau sa seteze fotografii animate si fisiere video ca background pentru desktop. Aplicatia ofera peste 40 de efecte speciale ce pot fi adaugate atat background-urilor foto cat si celor video.

In mod default, aceasta vine la pachet doar cu un singur fisier video DreamScene si cateva fisiere dream animate. Insa utilizatorii pot downloada mai multe background-uri de pe site-ul WinCustomize, accesibil prin intermediul iconitei rotunde situate in coltul stanga-sus a aplicatiei.

deskscapes-effects

De asemenea DeskScapes vine la pachet cu un tool, numit DreamMaker, care le permite utilizatorilor sa creeze proprile backgroud-uri animate sau video pentru DreamScene.

Pentru a putea folosi un fisier video sau un live wallpaper ca background pentru Desktop, utilizatorii trebuie mai intai sa adauge folderul care contine fisierul respectiv in DeskScapes. Pentru a face acest lucru rulati aplicatia si dati click pe iconita de Setari disponibila in coltul din dreapta-sus a acesteia. Selectati tab-ul Folders, dati click pe butonul Add si navigati catre folderul care contine fisierul pe care doriti sa il setati ca background; selectati folderul si dati click pe OK. Fisierul continut de folderul respectiv va aparea in sectiunea fisiere adaugate in DeskScapes.

deskscapes-settings

Tot in Setari, utilizatorii pot controla performanta aplicatiei DeskSacpes pe sistemul de operare, optiune binevenita pentru cei care ruleaza Windows 8 pe computere cu configuratie mai slaba. In plus, exista si o optiune pentru detectarea automata a celor mai potrivite setari pentru computerul pe care ruleaza aplicatia.

Download DeskScapes 8.

Note: DeskScapes este aplicatie platita (aceasta costa 9.99$), insa cei care doresc o pot testa gratuit (cu toate feature-urile disponibile) pentru 30 de zile. Pentru a putea downloada trialul, utilizatorii trebuie sa introduca o adresa de e-mail valida (link-ul de download va fi primit in inbox-ul acesteia).

STEALTH SETTINGS – DreamScene and Live Wallpaper for Windows 8

DreamScene si Live Wallpaper pentru Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment