Activati DreamScene in Windows 7

Una dintre cele mai indragite caracteristici ale sistemului de operare Windows Vista este cu siguranta . In Windows 7 s-a renuntat la aceasta caracteristica, insa exista posibilitatea de a o activa si de a ne bucura de un background activ si relaxant :)

Pentru a activa Dreamscene in Windows 7 trebuie sa urmati cativa pasi simpli (sau simplificati ;) :

1. Downloadati , extrageti fisierul Windows7-DreamScene-Enable.exe din arhiva apoi dati dublu-click pe el pentru a-l instala (va adauga cativa registri care vor permite functionarea Dreamscene).

2. Downloadati fisierele dreamscene (.wmv) de pe net (aici gasiti o intreaga colectie) in folderul %windir%webwindows dreamscene.

web

3. Pentru a activa un fisier dreamscene (.vmw), dati click-dreapta pe acesta si selectati Set as Desktop Background din meniul afisat sau mergeti in Control Panel->Appearance and Personalization->Change Desktop Background, selectati foloderul Windows Dreamscene si selectati fisierul dorit.

set_dreamscene dreamscene

Dreamscene va fi activat si, in plus, veti observa ca aveti optiunea Play/Pause DreamScene din Context Menu (meniul click-dreapta).

play_dreamscene pause_dreamscene

Uninstall Dreamscene in Windows 7

In cazul in care doriti sa dezactivati Dreamscene in Windows 7, puteti sa o faceti foarte simplu downloadand si dand dublu-click pe fisierul .reg din aceasta. Acesta va da restore la registri, iar Dreamscene va fi dezactivat/dezinstalat (nu uitati sa stergeti folderul Windows Dreamscene din %windir%Web.)

Nota: Pentru a putea activa Dreamscene in Windows 7 trebuie sa aveti activata interfata Aero.

Atentie! Este recomandat sa faceti un back-up al registrilor inainte sa folositi fisierele de activare/dezactivare Dreamscene pentru a evita orice posibile neplaceri.

LA. Compatibil cu Windows 7 32-bit. Utilizatorilor W7 64-bit care doresc sa activeze DreamScene le recomandam sa downloadeze aceasta arhiva (credit @Ovidiu Ionita).

Activati DreamScene in Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.