Error fixed: Windows Security Center service can’t be started

Alertele de securitate din Action Center nu trebuiesc niciodata ignorate, pentru ca niciodata nu se stie ce “surpriza” sta la baza acestora. “Turn On Windows Security Center service (Important)” este una dintre cele mai comune alerte, foarte multi utilizatori semnaland aparitia acesteia dupa instalarea anumitor aplicatii (de cele mai multe ori fiind vorba de aplicatii piratate, de aplicatii incompatibile sau chiar de anumiti antivirusi), dupa efectuarea unor modificari de configuratie sau dupa instalarea/dezinstalarea anumitor componente hardware.

security-alert

Solutia pentru “rezolvarea” acestei probleme este una destul de simpla, sau cel putin ar trebui sa fie in majoritatea cazurilor: dati click pe alerta respectiva sau mergeti la Control Panel > System and Security >Action Center, apoi dati click pe Turn on now. Insa uneori “simplu” nu este de ajuns.

Daca atunci cand incercati sa reporniti serviciul Security Center sunteti intampinati de mesajul de eroare “Windows Security Center service can’t be started”, cel mai probabil va trebui sa reporniti manual serviciul respectiv.

service-error

  • deschideti Services tastand services.msc in Search-ul din Start Menu sau in Run
  • apoi identificati serviciul Securiry Center si dati dublu-click pe acesta

security-center

  • in fereastra deschisa, selectati Automatic sau Automatic (Delayed Start) din meniul drop-down din dreptul Startup type, dati click pe Apply apoi dati click pe Start (sub Service status) si pe OK.

service-startup 

  • dati un restart la PC si problema este rezolvata.

Daca nici acest lucru nu rezolva problema, iar serviciul Security Center este dezactivat din nou dupa restart, cel mai probabil aveti sistemul infectat cu malware si acesta are nevoie urgenta de o devirusare. Daca nu puteti folosi antivirusul pe care deja il aveti instalat (e foarte probabil ca acesta sa fie dezactivat de virusi), porniti din nou Security Center, apoi downloadati si instalati programul anti-malware MalwareBytes si efectuati o scanare completa a computerului.

Download MalwareBytes (free version).

Daca atunci cand incercati sa deschideti Services sunteti intampinati de eroarea “One or more ActiveX controls could not be displayed”

activex-error 

iar serviciile nu sunt listate in tab-ul Extended, solutia problemei ar putea fi o simpla editare de registri.

services

  • deschideti editorul de registrii tastand regedit in Search-ul din Start Menu sau in Run
  • navigati catre key-ul HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet SettingsZones
  • in cazul in care deasupra zonei 0 se afla o alta (cu numele format dintr-o pseudo-litera), stergeti key-ul respectiv (acesta este un key parazit, creat de obicei de un program malware).

registry-zones

Daca stergerea acestui registru nu rezolva problema, deschideti din nou regedit, navigati catre zona 0 (HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet SettingsZones) si modificati valoarea intrarii DWORD 1200 din 3 (disabled or the action is not permitted) in 0 (enabled, or the actionis permitted) sau in 1 (prompt).

zone-0

De asemenea, o posibila solutie este resetarea browserului Internet Explorer

  • tastati inetcpl.cpl in Search-ul din Start Menu sau in run si dati Enter
  • dati click pe tab-ul Advanced, dati click pe Reset si apoi din nou pe Reset.

reset-ie

  • apoi dati click pe OK si restartati computerul.

STEALTH SETTINGS – Error Fixed: Windows Security Center service can’t be started

Error fixed: Windows Security Center service can’t be started

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment