Cum sa modificam Locatia Default unde se instaleaza aplicatile in Windows

In orice sistem de operare Windows, locatia default unde se instaleaza aplicatiile este partitia de sistem (daca avem Windowsul instalat pe C:, acolo se instaleaza si aplicatiile; daca este instalat pe D: de exemplu, aplicatiile tot in D: se vor instala). Ceea ce poate duce eventual, in cazul in care folositi aplicatii care utilizeaza intensiv resurse/date (de exemplu Adobe Photoshop), la incarcarea greoaie a Windowsului ori de cate ori acesta este pornit. Pentru a evita aceasta situatie iritanta (cui ii place sa invarta manivela?) solutia este mutarea locatiei default pt aplicatiile instalate in orice alta partitie diferita de cea de sistem.

Cum putem modifica locatia default de instalare a aplicatiilor in Windows? Foarte simplu, folosind un tweak de registri (urmati instructiunile de mai jos):

  • in primul rand deschidem editorul de registri (Registry Editor) – tastati regedit in Search-ul din Start Menu (sau deschideti un Run si tastasti regedit) apoi dati Enter
  • urmati calea HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion
default_location
  • in panoul din dreapta aveti intrarea (String) ProgramFilesDir a carei valoare setata default este C:Program Files (in cazul in care aveti Windowsul instalat pe C:); dati dublu-click (sau click-dreapta->Modify) si modificati locatia in orice folder sau partitie valida.
modify_location
  • inchideti regedit apoi restartati computerul pentru ca modificarea sa aiba efect

Nota: Inainte de a edita registrii de sistem, faceti un back-up al acestora (click pe File in coltul din stanga-sus si selectati Export) pentru a va asigura ca nu veti suporta consecintele unor eventuale erori.

*Valabil pentru toate versiunile Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

How to » Noteworthy » Cum sa modificam Locatia Default unde se instaleaza aplicatile in Windows

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment