Adauga Restore Ownership to TrustedInstaller in Context Menu in Windows

Incepand cu Windows Vista, a devenit destul de greu pentru utilizatori sa modifice sau sa inlocuiasca fisierele de sistem ale Windowsului, si asta pentru ca Microsoft a marit securitatea acestora punandu-le sub controlul (ownership) unui user de sistem default, numit TrustedInstaller.

Pentru ca fisierele de sistem sa poata fi modificate, utilizatorii Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 trebuie sa preia controlul asupra acestora (take ownership), acest lucru putand fi facut atat manual, prin interfata GUI sau Command Prompt, cat si prin intermediul unei optiuni din Context Menu, adaugata prin intermediul unui hack de registri sau un script .reg.

restore-ownership-context-menu

Insa uneori, din diverse motive, utilizatorii pot dori sa restaureze controlul asupra fisierelor sub TrustedInstaller, iar metoda manuala, descrisa in acest articol, este oarecum complicata si necesita ceva timp pentru a fi efectuata. O alta metoda, mult mai rapida, este adaugarea unei alte optiuni in Context Menu, cu ajutorul careia poate fi restaurat ownership-ul fisierelor sub TrustedInstaller.

Cum putem adauga Restore ownership to TrustedInstaller in meniul de click-dreapta (Context Menu) al Windowsului?

Adaugarea optiunii Restore ownership in Context Menu prin modificarea manuala a registrilor de sistem este destul de complicata si poate cauza eventuale consecinte neplacute (cum ar fi erorile de sistem) mai ales utilizatorilor care nu sunt familiarizati cu acestia, de aceea recomandam folosirea unui script “gata preparat”, asemanator cu cel pentru adaugarea optiunii Take Ownership. Pur si simplu dati click pe acesta, apoi confirmati adaugarea informatiilor continute de script in registrii de sistem, iar optiunea Restore Ownership va aparea in meniul de click-dreapta al Windowsului. Iar ori de cate ori va trebui sa restaurati TrustedInstaller ca owner al vreunui fisier de sistem, dati click dreapta pe acesta si selectati optiunea respectiva.

restore-ownership-context-menu

Nota: Arhiva contine un al doilea script care scoate optiunea Restore Ownership din Context Menu. Anu se folosi aceste scripturi pentru Windows XP sau alte versiuni de Windows anterioare.

STEALTH SETTINGS – Add Restore Ownership to TrustedInstaller in windows Context Menu

How to » Downloads » Adauga Restore Ownership to TrustedInstaller in Context Menu in Windows

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment