Cum putem sterge un profil de retea WiFi (WiFi Network Profile) in Windows 8.1

In ziua de azi, aproape toti utilizatorii de computere folosesc retele WiFi pentru a se conecta la internet. De asemenea, majoritatea dispozitivelor cu suport pentru conectivitate WiFi dispun si de optiunea de conectare automata pe o retea WiFi atunci cand dispozitivul se afla in aria de extindere a acesteia. In cazul in care obisnuiti sa va conectati destul de des la retele WiFi din diferite locatii (aeroporturi, cafenele sau alte hot-spoturi publice), cel mai probabil aveti salvat un numar destul de mare de profile de retele WiFi pe dispozitivul/computerul folosit. In timp ce unele locatii cu retele WiFi sunt vizitate ceva mai des, cel mai probabil sunt si profile care nu au folosite decat o singura data. In plus, chiar si profilele folosite frecvent pot crea probleme de conectivitate uneori, iar pentru a rezolva aceste probleme, utilizatorii trebuie sa stearga complet informatiile salvate despre profilele respective (lucru care nu se intamla in cazul in care folosim opriunea Forget Network).

Cum putem sterge un profil de retea WiFi in Windows 8.1?

Daca sunteti utilizator Windows 8.1 si doriti sa faceti curatenie in profilele WiFi salvate in computer, puteti sterge din acestea urmand instructiunile de mai jos:

  • deschideti un Command Prompt cu privilegii de administrator si tastati comanda netsh wlan show profiles pentru a afisa o lista cu toate retelele WiFi la care a fost conectat computerul de la ultima reinstalare de sistem si profilele acestora
  • identificati profilele pe care doriti sa le stergeti, apoi tastati urmatoarea comanda pentru fiecare dintre acestea:
    • netsh wlan delete profile name=”profile“ (unde profile dintre ghilimele se inlocuieste cu numele profilului respectiv, de de exemplu dlink 15)

delete-wifi-profile-cmd

  • apoi deschideti Registry Editor pentru a indeparta complet urmele profilului respectiv din sistem
  • navigati catre HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\NetworkList\Profiles
  • sub key-ul Profiles veti descoperi mai multe subkey-uri, fiecare dintre acestea reprezentand un profil de retea (WiFi sau Ethernet)
  • selectati fiecare subkey in parte, si verificati numele profilului in panoul din dreapta (acesta este afisat in valoarea intrarii String ProfileName)
  • cand identificati profilul pe care l-ati sters, dati click-dreapta pe key-ul corespunzator si selectati Delete din meniul afisat

delete-wifi-profile-regedit

Astfel, veti sterge complet un profil de retea inregistrat in sistem. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to completely delete a WiFi Network Profile in Windows 8.1

Cum putem sterge un profil de retea WiFi (WiFi Network Profile) in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment