Cum putem schimba locatia default de instalare a aplicatiilor in Windows

Atunci cand instalam aplicatii pe un sistem de operare Windows, locatia default de instalare a acestora este in folderul Program Files din partitia de sistem (partitia pe care este instalat si sistemul Windows). In mod implicit, calea catre directorul in care sunt instalate aplicatiile este C:\Program Files pentru versiunile Windows 32-bit, si C:\Program Files si C:\Program Files (x86) pentru versiunile Windows 64-bit (unde C:\ este partitia de sistem).

Daca din diverse motive (cel mai comun fiind lipsa de spatiu pe partitia de sistem) doriti sa schimbati locatia default de instalare a aplicatiilor in Windows (de exemplu, din C:\Program Files in D:\Program Files), puteti face acest lucru urmarind instructiunile de mai jos.

Cum schimbam locatia default a folderului Program Files in Windows?

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run si dati Enter)
  • navigati catre key-ul HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
  • sub Current Version, in panoul din dreapta, identificati intrarea String ProgramFilesDir (si ProgramFilesDir (x86) daca folositi o versiune Windows pe 64-biti)
  • dati dublu-click pe respectiva intrare (sau click-dreapta > Modify) si modificati-i valoarea din C:\Program Files (inlocuiti litera C cu litera partitiei de sistem daca este cazul) in D:\Program Files de exemplu (unde D:\ este partitia pe care doriti sa fie instalate in mod default aplicatiile de acum incolo)

Change-default-Program-Files-installation-folder

Si gata. Folderul default de instalare al aplicatiilor in Windows va fi de acum D:\Program Files (si D:\Program Files (x86) pentru Windows 64-bit).

Nota: Microsoft nu recomanda schimbarea locatiei default de instalare a aplicatiilor in Windows, deoarece utilizatorii pot intampina probleme cu anumite programe Microsoft sau update-uri de software sau de sistem.

STEALTH SETTINGS – How to change app default installation location in Windows

Cum putem schimba locatia default de instalare a aplicatiilor in Windows

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.