Cum putem sterge intrarea SkyDrive Pro din meniul de click-dreapta al Windowsului

Daca folositi suita Microsoft Office 2013, probabil ati observat ca dupa instalarea acesteia, in meniul de click-dreapta din Windows apare o noua intrare, si anume SkyDrive Pro, total nefolositoare utilizatorilor care nu folosesc Microsoft SharePoint (aceasta are scopul de a sincroniza fisierele cu un server Microsoft SharePoint, neavand nici o legatura cu clientul SkyDrive pentru utilizatorii obisnuiti).

skydrive-pro-in-context-menu

Daca meniul de click-dreapta vi se pare prea incarcat (mai ales daca obisnuiti sa adaugati si alte optiuni pentru accesarea mai rapida a unor utilitati/feature-uri ale Windows), si doriti sa stergeti intrarea SkyDrive Pro din acesta, instructiunile urmatoare va vor fi cu siguranta de ajutor.

Cum sa stergem SkyDrive Pro din Windows Context Menu

  • deschideti Registry Editor (tastati regedit in Run, apoi dati OK) si navigati catre key-ul HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shell

allfilesystemobjects-shell-key-in-registry

  • sub shell, in panoul din stanga, dati click-dreapta pe subkey-ul SPFS.ContextMenu si selectati Delete

remove-skydrive-pro-from-context-menu

  • apoi inchideti regedit

Si gata. Intrarea SkyDrive Pro va disparea din Windows Context Menu, fara a preveni functionarea normala a software-ului SkyDrive.

Nota: Puteti sterge intrarea SkyDrive Pro din context Menu si prin intermediul Command Prompt, folosind una dintre urmatoarele comenzi:

  • pentru utilizatorii Windows 32-bit: 

regsvr32 /u “%programfiles%\Microsoft Office\Office15\GROOVEEX.DLL”

  • pentru utilizatorii Windows 64-bit:

regsvr32 /u “%programfiles(x86)%\Microsoft Office\Office15\GROOVEEX.DLL”

STEALTH SETTINGS – How to delete SkyDrive Pro entry from Windows right-click menu

Cum putem sterge intrarea SkyDrive Pro din meniul de click-dreapta al Windowsului

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment