Adauga optiuni custom in meniul de click-dreapta al Windows cu Easy Context Menu

In sistemele de operare Windows, meniul de click-dreapta (Context Menu) joaca un rol foarte important pentru utilizatori, acesta continand optiuni cheie cum ar fi afisarea proprietatilor unui fisier, sau arhivarea/dezarhivarea acestuia, crearea de shortcut-uri, scanarea cu un program antivirus, editare, copiere, stergere etc. O mare parte din utilizatorii Windows folosesc diferite tweak-uri sau aplicatii third-party atat pentru customizare cat si pentru functionalitate, astfel incat sistemul de operare sa corespunda cerintelor acestora. Daca va numarati printre acestia, cel mai probabil ati folosit diverse astfel de tweak-uri si aplicatii pentru a adauga optiuni personalizate in Context Menu.

Easy Context Menu este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii pot adauga o serie de optiuni folositoare in meniul de click-dreapta/Context Menu din Windows.

In total, aplicatia ofera 7 (sapte) categorii de optiuni pe care utilizatorii le pot adauga in Context Menu. Prima categorie include optiuni relationate cu desktop-ul, cum ar fi deschiderea Command Prompt, restartarea Windows Explorer, ascunderea sau afisarea fisierelor ascunse, ascunderea extensiilor fisierelor, stergerea fisirelor temporare etc. Iar a doua categorie contine aproape aceleasi optiuni ca si prima.

easy-context-menu-1

In categoria urmatoare, optiunile sunt relationate cu hard-diskul (deragmentare si Disk Cleanup), iar in categoriile a 4-a si a 5-a (administrative) sunt incluse comenzi pentru Take Ownership, editare (Open with Notepad) si blocare sau deblocare din Windows Firewall (optiuni relationate cu fisiere si foldere).

easy-context-menu-2

Categoria sase (System tools) este probabil cea mai importanta dintre cele sapte, intrucat include optiuni pentru utilitati de sistem cum ar fi Device Manager, msconfig, Run, Registry Editor, Task Manager, Control Panel etc. Iar ultima categorie contine optiunile Power ale sistemului, Shut down, Restart, Sleep, Log Off, Lock User etc, dar si optiunea de a dezactiva meniul de click-dreapta (Turn Off Menu).

easy-context-menu-3

Easy Context Menu este o aplicatie usor de inteles si de folosit de catre toate categoriile de utilizatori (bifati optiunile pe care doriti sa le adaugati in meniul de click-dreapta, apoi dati click pe butonul sub forma de mouse cu un plus; pentru a debifa toate optiunile, folositi butonul mouse cu minus, iar pentru a afla informatii despre optiuni, folositi butonul mouse cu litera i). Pentru a descarca si instala aplicatia, folositi link-ul de mai jos:

Download Easy Context Menu pentru Windows.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – Add custom options in Windows right-click menu with Easy Context Menu

Adauga optiuni custom in meniul de click-dreapta al Windows cu Easy Context Menu

About the author

stealth

Leave a Comment