Cum sa efectuam un Clean Boot in Windows

Daca PC-ul dvs da semne de “oboseala” sau incepe sa se comporte ciudat (erori atunci cand facem modificari de configuratie sau cand folosim anumite aplicatii), nu inseamna neaparat ca a depasit termenul de “garantie” sau ca se zbate “intre viata si moarte”. De foarte multe ori este vorba doar de anumite componente hardware sau de diverse soft-uri/software-uri care functioneaza defectuos.

Pentru a descoperi care este cauza unui comportament de “pensionar cu experienta” a computerului, una dintre cele mai simple si mai eficiente solutii este efectuarea unei bootari clean (toate serviciile in afara de cele necesare pentru bootarea Windowsului sunt dezactivate). Dupa Clean Boot, pornti serviciile pe rand pentru a afla cu exactitate care sunt problemele si cine/ce le cauzeaza.

Cum se efectueaza un Clean Boot in Windows

  • deschideti msconfig (tastati msconfig in Search-ul din Start Menu sau in Run si dati Enter)
  • dati click pe tab-ul Services apoi, in partea de jos a ferestrei bifati Hide all Microsoft Services

msconfig-services

  • dati click pe Disable all apoi pe Apply/OK si restartati computerul.

restart-pc

Acesta va boota in mod normal (diferenta intre Safe Mode si Clean Boot este aceea ca in Safe Mode ruleaza doar serviciile vitale pentru a putea porni sistemul, in timp ca in Clean Boot sunt oprite doar serviciile aditionale, rulate de programe/aplicatii si de anumite componente hardware), insa se va comporta ca un sistem abia instalat, fara nici un “adaos” in materie de software sau personalizare.

Nota: Este foarte important ca inainte de a da click pe butonul Disable all sa bifati optiunea Hide all Microsoft services pentru a va asigura ca nu vor exsta erori de bootare dupa dezactivarea serviciilor.

STEALTH SETTINGS – How to perform a Clean Boot in Windows

Cum sa efectuam un Clean Boot in Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment