Start Menu clasic pentru Windows 8 cu Spencer

Din cate se pare, Microsoft urmeaza ca in urmatorul update pentru Windows 8 sa reintroduca Start Menu-ul, feature al sistemelor Windows anterioare la care s-a renuntat in favoarea Start Screen-ului.

Daca si dvs preferati sa folositi un Start Menu in locul Start Screen-ului din Windows 8 si nu mai aveti rabdare pana cand Microsoft va lansa update-ul care va contine acest feature, atunci va recomandam sa folositi aplicatia Spencer.

Spencer este un tool gratuit pentru Windows 8 care aduce inapoi meniul de Start clasic al Windows XP. Spre deosebire de alte aplicatii third-party care afisau Start Menu-uri in Windows 8, Spencer este diferit datorita faptului ca nu necesita instalare (este portabil) si nu face modificari in registri de sistem.

Cum se foloseste Spencer Classic Start Menu pentru Windows 8?

Foarte simplu. Nu trebuie decat sa extrageti fisierul .exe din arhiva pe care o puteti downloada folosind link-ul de la sfarsitul articolului, apoi dati click dreapta pe acesta (Spencer.exe) si selectati Pin to Taskbar din meniul afisat.

pin-spencer-to-taskbar

In felul acesta, veti avea acces la toate intrarile dintr-un meniu de Start clasic, acestea fiind afisate cu un simplu click pe aplicatia fixata in Taskbar (Spencer afiseaza inclusiv programele instalate in sistem).

spencer-start-menu

Download Spencer Classic Start Menu pentru Windows 8.

Nota: Daca doriti ca anumite aplicatii sa nu fie afisate in meniul spencer, navigati catre C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs si stergeti de acolo shortcut-urile respectivelor aplicatii.

STEALTH SETTINGS – Classic Start Menu for Windows 8 with Spencer

Start Menu clasic pentru Windows 8 cu Spencer

About the author

stealth

Leave a Comment