Cum putem aduce inapoi Start Menu in Windows 8 fara a folosi aplicatii third-party

Chiar daca majoritatea utilizatorilor care au ales sa upgradeze la Windows 8 s-au obisnuit deja cu Start Screen-ul, ba chiar unora dintre ei a inceput chiar sa le placa sa-l foloseasca, sunt inca destui cei care simt in continuare lipsa butonului si a meniului de Start. Desi in ultimele luni au aparut diverse aplicatii (exemplu Start8 si Classic Shell) care fac o treaba destul de buna (uneori mai putin buna) in incercarea de a aduce inapoi Start Menu-ul in Windows 8, sunt si utilizatori care se feresc sa foloseasca astfel de aplicatii si care ar prefera sa foloseasca atat Start Screen-ul cat si un Start Menu care sa le permita sa lanseze programele instalate direct din Desktop.

Start-Screen

Daca nici dvs. nu va place sa apelati la ajutorul diverselor aplicatii pentru a va customiza sistemul de operare dar va doriti un Start Menu (sau cel putin ceva asemanator cu acesta), puteti rezolva usor problema urmand instructiunile de mai jos.

Cum adaugam un Start Menu in Windows 8 fara a apela la aplicatii third-party

  • dati click-dreapta pe Taskbar, selectati Toolbars, apoi New Toolbar

new-toolbar

  • in campul din dreptul la Folder tastati urmatoarea linie (sau dati copy/paste) C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs

programs-toolbar

  • apoi dati click pe Select Folder

Si gata. Veti putea accesa noul Start Menu (numit Programs in cazul de fata) dand click pe sageata dubla aflata in partea dreapta a Taskbar-ului (se va deschide o lista cu toate programele instalate in sistem).

programs-menu

Daca veti dori ca meniul Programs sa dispara din Taskbar, dati click-dreapta pe aceasta, selectati Toolbars si debifati Programs.

STEALTH SETTINGS – How to bring back Start Menu in Windows 8 without using third-party applications

Cum putem aduce inapoi Start Menu in Windows 8 fara a folosi aplicatii third-party

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment