Adauga Start Orb si Start Menu in Windows 8 Consumer Preview cu Classic Shell

Dintre noutatile cu care a venit la pachet Windows 8 Consumer Preview, cele mai multe critici le-a primit inlocuirea Start Orb-ului cu un thumbnail vizibil doar cand ducem cursorul mouseului in coltul extrem din stanga-jos (acolo unde inainte era afisat butonul de Start), si a Start Menu cu Start Screen.

In ciuda feedback-ului negativ primit asupra acestui aspect, Microsoft nu va aduce inapoi Start Orb-ul si meniul de Start in versiunea finala a Windows 8, ceea ce le lasa doua posibilitati utilizatorilor nemultumiti: fie se obisnuiesc cu Start Screen-ul, fie apeleaza la aplicatii third-party pentru a putea folosi din nou Start Menu-ul.

Daca va numarati printre cei care nu sunt inca gata sa renunte la meniul de Start, va recomandam sa testati Classic Shell, un soft destul de popular in urma cu vreo 2-3 ani, cand a fost dezvoltat pentru a aduce inapoi meniul de Start clasic in Windows 7. Dupa lansarea Windowsd 8 Consumer Preview, s-a lansat si o noua versiune a aplicatiei, compatibila cu noul sistem de operare.

Classic_Start_Menu_Windows_8

Meniul de Start Classic Shell este customizabil, utilizatorii acestuia avand posibilitatea sa modifice atat imaginea Start Orb-ului cat si skin-ul meniului, sa afiseze meniul in 2 coloane, si sa afiseze numele sau poza userului in meniu. De asemenea pot fi adaugate noi item-uri in meniu, sau eliminate in cazul in care acestea nu mai sunt necesare.

Customize_Classic_Start_Menu_Settings_Windows_8

Pentru a accesa optiunile Classic Shell Start Menu, dati click dreapta pe Start Orb si selectati Settings.

Start_Button_Settings_Windows_8

Nota: Classic Shell Start Menu este compatibil in continuare si cu Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2003 si Windows Server 2008 R2.

STEALTH SETTINGS  – Add Start Orb And Start Menu in Windows 8 Consumer Preview with Classic Shell

Adauga Start Orb si Start Menu in Windows 8 Consumer Preview cu Classic Shell

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment