5 feature-uri Windows 8 care nu mai sunt disponibile in Windows 8.1

Odata cu lansarea Windows 8.1 Preview, utilizatorii au descoperit o serie de feature-uri noi adaugate de Microsoft in sistemul lor de operare, cele mai importante dintre acestea fiind optiunea de bootare direct in Desktop, reintroducerea butonului de Start, integrarea SkyDrive, mai multe optiuni de personalizare a Start Screen-ului si a Lock Screen-ului, multitasking imbunatatit, Search unificat, noi aplicatii built-in si un nou look pentru Windows Store. Insa Microsoft au hotarat ca in plus fata de adaugarea acestor feature-uri, sa renunte la altele, prezente in Windows 8 (ramase mostenire de la sistemele anterioare Windows).

windows8.1-start-screen

La ce feature-uri Windows 8 a renuntat Microsoft in Windows 8.1?

1. Probabil cel mai important feature care lipseste cu desavarsire din update-ul Windows 8.1 este tool-ul Windows 7 Backup & System Image Recovery. Desi in Windows 8 utilizatorilor le-a fost introdus o solutie de backup simplificata si usor de folosit, si anume File History, acestia putea folosi si Windows Image Recovery pentru a crea backup-uri de sistem. In Windows 8.1 acest feature a fost complet scos (crearea de imagini de backup nu mai este posibila, optiunea System Image Recovery lipsind din meniul de optiuni avansate pentru Startup), utilizatorii avand insa posibilitatea de a importa si accesa vechile imagini de backup in continuare.

system-image-recovery

2. Un alt feature caruia i se va simti lipsa este Windows Experience Index, prin intermediul acestuia utilizatorii avand posibilitatea sa ruleze in background teste ale componentelor hardware si sa evalueze performanta acestora (CPU, RAM, placa video si hard disk). Utilizatorii vor putea totusi sa ruleze aceste teste manual din Command Prompt, folosind comanda winsat, insa rezultatele nu vor mai fi afisate in System Information.

windows-index-experience

3. Printre aplicatiile moderne cele mai folosite in Windows 8 se numara si Messaging App & Facebook Chat. In Windows 8.1 insa aceasta nu mai este prezenta, modificarea fiind facuta, cel mai probabil, in favoarea aplicatiei Skype (aceasta nu este inclusa in versiunea Preview, dar cu siguranta va fi una dintre aplicatiile default in versiunea finala a Windows 8.1). Din pacate, aplicatia moderna pentru Skype nu suporta chatul cu contactele de pe Facebook, feature care este insa disponibil in Messaging App (Microsoft a anuntat insa ca Facebook lucreaza la propria aplicatie, asadar trebuie sa ne inarmam cu rabdare).

no-messaging-app-in-windows-8.1

4. Aplicatia Photos din Windows 8 strangea in acelasi loc imagini stocate in diverse conturi cum ar fi Facebook, Flickr sau SkyDrive. In Windows 8.1 insa, aplicatia nu afiseaza decat imaginile stocate local, in computer. Aceasta nu mai include integrare nici macar pentru propriul serviciu de stocare online, SkyDrive, cel mai probabil pentru ca acesta dispune deja de o integrare proprie mai avansata in noul sistem de operare Windows. Cat despre Facebook, Microsoft a anuntat ca acesta va oferi suport foto in propria aplicatie moderna (cand aceasta va deveni disponibila), si a invitat Yahoo sa-si creeze propria aplicatie pentru Flickr.

photos-app

5. Si o alta modificare destul de semnificativa pentru anumiti utilizatori, aplicatia Calendar nu mai ofera suport pentru Google Calendar (aceasta conectandu-se in Windows 8.1 doar cu servicii proprii cum ar fi Outlook.com si Exchange), Microsoft asteptandu-se probabil ca Google sa isi creeze, de asemenea, propria aplicatie.

calendar-app-accounts

Ramane de vazut ce alte modificari vor mai aparea pana la lansarea versiunii finale a Windows 8.1, nefiind exclus ca anumite feature-uri scoase sa fie readaugate, sau altele noi sa fie introduse pentru a compensa disparitia acestora. Microsoft a anuntat ca Windows 8.1 RTM va fi disponibila abonatilor TechNet si MSDN la sfarsitul lunii august, lansarea oficiala a Windows 8.1 (general availability) fiind programata pentru sfarsitul lui octombrie.

STEALTH SETTINGS – 5 Windows 8 features you won’t find in Windows 8.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Cum putem inlocui Windows PowerShell cu Command Prompt in meniul Power (Win+X) din Windows 8.1

Next Article

Cum putem obtine look-ul iOS7 pe Android

Users searching for:

windows 8 lenger, windows boot manager windows 7 แก้ยังไง, características de invisibilidad del 5, windows 8.1 без фейсбук,
Related Posts
Total
0
Share