Cum putem accesa offline in Windows 8.1 Preview fisierele stocate in SkyDrive

Inca de la lansarea in 2007 de catre Microsoft, SkyDrive a devenit unul dintre cele mai populare servicii de stocare online, acesta oferind tuturor utilizatorilor 7 GB spatiu de stocare gratuit (cu posibilitatea de marire a spatiului contra-cost). Initial, SkyDrive era accesibil utilizatorilor prin intermediul aplicatiilor, disponibile pentru majoritatea platformelor mobile sau pentru desktop-uri, insa odata cu lansarea Windows 8 si Windows Phone 8, acesta a devenit serviciu integrat in sistemul de operare.

skydrive-windows8.1

Windows 8 vine la pachet cu o aplicatie (moderna) built-in pentru SkyDrive, prin intermediul careia utilizatorii pot accesa fisierele stocate pe SkyDrive.com. In Windows 8.1 Preview, integrarea SkyDrive a fost mult imbunatatita, serviciul oferind acum gratuit aplicatii office cum ar fi Word, Excel, PowerPoint si OneNote direct in browser cu ajutorul Office Web Apps. In plus, utilizatorii au acum la dispozitie posibilitatea de a accesa offline fisierele stocate in contul SkyDrive, atat din interfata moderna a sistemului cat si din folderul SkyDrive creat in sistem.

Utilizatorii Windows 8.1 Preview care doresc sa poata lucra cu fisierele stocate in SkyDrive chiar si atunci cand nu au acces la o conexiune la Internet, pot urma instructiunile de mai jos pentru a face fisierele respective accesibile si offline.

  • deschideti SkyDrive din Star Screen, apoi accesati meniul de setari al acestuia (Settings) din Charms Bar
  • sub sectiunea Options, activati Access all files offline tragand slider-ul dinspre Off spre On

skydrive-options

Imediat dupa activarea optiunii respective, SkyDrive va incepe descarcarea fisierelor stocate online pe PC. Alternativ, utilizatorii pot activa accesarea offline a fisierelor de pe SkyDrive din Windows Explorer (sau File Explorer). Aceasta metoda este recomandata in cazul in care se doreste accesarea offline doar a anumitor fisiere stocate pe contul de SkyDrive:

  • in File Explorer, navigati catre folderul SkyDrive
  • apoi dati click-dreapta pe orice subfolder continut de acesta si selectati optiunea Make available offline din meniul afisat

make-available-offline

  • fisierele continute in subfolder vor fi descarcate instant de SkyDrive pe PC

De asemenea, puteti crea un folder separat in care sa mutati doar fisierele pe care doriti sa le accesati offline, apoi sa faceti folderul respectiv accesibil chiar si atunci cand nu aveti acces la internet.

STEALTH SETTINGS – How to access SkyDrive files offline in Windows 8.1 Preview

Cum putem accesa offline in Windows 8.1 Preview fisierele stocate in SkyDrive

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment