Activeaza optiunea de bootare direct in Desktop in Windows 8.1 Preview

Microsoft a lansat Windows 8.1 Preview in urma cu cateva zile, acesta putand fi instalat fie ca update gratuit din Windows Store, fie prin intermediul imaginii ISO disponibila la download pe site-ul oficial al companiei.

Printre cele mai importante (si mult asteptate) feature-uri incluse in update-ul Windows 8.1 se numara butonul de Start (reintrodus la cererea utilizatorilor; acesta insa va afisa Start Screen-ul, de asemenea imbunatatit, iar nu meniul de Start asa cum sperau multi dintre dvs), mai multe optiuni de customizare, afisarea mai multor aplicatii (pana la 4 aplicatii, in functie de rezolutia display-ului) pe acelasi ecran (split-view), look nou pentru Windows Store, Search imbunatatit si, nu in ultimul rand, optiunea de a boota direct in Desktop.

windows-8.1-preview

In Windows 8, atunci cand pornim sistemul, este afisat intai Start Screen-ul, abia apoi putand accesa Desktopul dand click pe tile-ul acestuia, motiv pentru care foarte multi dintre noi au apelat la aplicatii third-party pentru a boota direct in Desktop. In Windows 8.1 Preview utilizatorii pot activa optiunea de a bootare direct in Desktop din setarile sistemului, fara a mai fi necesara folosirea unor terte aplicatii pentru a realiza acest lucru.

Cum putem boota Windows 8.1 Preview direct in Desktop?

  • pentru a activa bootarea Windows 8.1 direct in Desktop, dati click dreapta pe Taskbar si selectati Properties

taskbar-properties

  • in tab-ul Navigations, sub Start Screen, bifati optiunea Go to the desktop instead of Start when I sign in

boot-to-desktop

  • dati click pe Apply si OK, apoi dati logout sau restart

Cu prima ocazie cu care va veti loga in Windows 8.1 veti fi directionati direct catre Desktop, fara a mai fi afisat intai Start Screen-ul. Succes!

STEALTH SETTINGS – Enable boot to Desktop option in Windows 8.1 Preview

Activeaza optiunea de bootare direct in Desktop in Windows 8.1 Preview

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment