Creeaza automat backup dispozitivului cu Android cu OBackup

Intotdeauna este recomandat sa avem un backup creat pentru sistemul de operare al smartphone-ului din dotare, cu atat mai mult daca este vorba despre un Android. Sistemul de operare Android este probabil cel mai popular sistem de operare mobil datorita multiplelor optiuni de customizare si numeroaselor aplicatii disponibile in Play Store. Din acest motiv, foarte multi utilizatori obisnuiesc sa instaleze ROM-uri custom pe dispozitivele din dotare, ceea ce uneori poate cauza erori sau defectiuni ale sistemului de operare (in cele mai grave cazuri chiar si ale dispozitivelor). Pentru a evita astfel de situatii, fiecare utilizator Android care obisnuieste sa isi customizeze sistemul de operare ar trebui sa faca periodic backup-uri ale acestuia, pentru a putea restaura oricand sistemul stock sau setari ale acestuia.

OBackup este o aplicatie gratuita pentru Android (cunoscuta anterior ca Orange Backup – fara nicio legatura cu operatorul mobil Orange) care le permite utilizatorilor sa programeze sau sa creeze in mod automat backup-uri complete ale sistemului de operare, pe care apoi le arhiveaza (.zip) si le uploadeaza in cloud.

schedule-backup

Backup-ul creat de OBackup poate fi stocat pe contul Dropbox, Google Drive sau pe un cont disponibil de FTP. Backup-urile sunt efectuate cand dispozitivul este pornit/activ, deci nu este necesara bootarea in modul recovery (astfel puteti fi siguri ca nu veti pierde telefoane importante in timpul crearii backup-ului).

obackup

In plus, utilizatorul poate personaliza felul in care backup-ul va fi creat (pot fi selectate doar anumite partitii, ofera suport pentru SD-EXT, poate fi selectat un numar maxim de backup-uri, locatia de stocare a backup-ului poate fi selectata fie pe memoria dispozitivului, fie extern etc).

obackup-settings

Download OBackup pentru Android (via Google Play).

Nota: Compatibila doar cu dispozitivele Android rootate.

STEALTH SETTINGS – Backup Android devices automatically with OBackup

Creeaza automat backup dispozitivului cu Android cu OBackup

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment