Cele mai importante feature-uri ale Internet Explorer 11

Odata cu lansarea versiunii Preview a Windows 8.1, Microsoft a lansat si o versiune beta a noului browser Internet Explorer 11, disponibil pentru teste in acelasi pachet cu update-ul la Windows 8. Daca ne luam dupa cele afirmate de Microsoft, noul browser ar trebui sa fie mult mai rapid decat versiunile predecesoare, cu o performanta imbunatatita si incarcare mai rapida a paginilor web, plus o experienta integrata pentru toate dispozitivele Windows. In plus s-a confirmat suportul browserului pentru 100 de tab-uri deschide in acelasi timp, fara ca acestea sa aiba efect compromitator asupra bateriei dispozitivului si fara a incetini performanta browserului (datorita feature-ului independent tab-suspension).

ie11

Care sunt cele mai importante feature-uri ale IE 11?

  • in primul rand, responsivitatea la touch este mult imbunatatita fata de cea a versiunilor anterioare, browser-ul fiind capabil sa proceseze gesturi cum ar fi cele de panning, swipe sau zoom prin intermediul GPU (graphic processor).
  • suport pentru videoclipuri HTML5, cu streaming care se adapteaza latimii de banda a retelei la care sunteti conectati.
  • o experienta fluida in ceea ce priveste afisarea site-urilor,cu posibilitatea de a deschide doua pagini web una langa cealalta, pe acelasi ecran, pentru o mai buna comparare a contentului. In plus, IE 11 permite o navigare fluenta (swipe) inainte si inapoi intre paginile web accesate.

Side-by-Side-browsing

  • suport pentru tool-uri noi de dezvoltare care permit crearea de experiente web de performanta ridicata pe dispozitivele Windows.
  • permite crearea de tile-uri live ale paginilor web preferate in Start Screen, acestea fiind updatate periodic cu cele mai noi informatii disponibile pe paginile respective.
  • suport pentru WebGL, care permite redare de grafice si imagini 3D direct in browser (pana in aceasta versiune a IE, WebGL nu a fost niciodata suportat din notive de securitate).

Pentru mai multe informatii despre noul Internet Explorer 11 (sau cel putin despre versiunea beta a acestuia), vizitati blogul oficial msdn.com.

STEALTH SETTINGS – Best features of Internet Explorer 11

Cele mai importante feature-uri ale Internet Explorer 11

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment