Microsoft a lansat aplicatia Remote Desktop pentru Android si iOS

In urma cu cateva zile, Microsoft a lansat aplicatia Remote Desktop pentru iOS si Android, posesorii de dispozitive care ruleaza aceste sisteme de operare putand sa se conecteze la PC-uri remote si sa isi acceseze resursele si programele de pe acestea prin intermediul respectivei aplicatii din aproape orice locatie. Ambele platforma mobile folosesc Remote Desktop Protocol pentru a se conecta la sistemele Windows cu suport RemoteFX.

Remote-desktop-for-Android

Pentru a putea folosi aceasta aplicatie, utilizatorii trebuie sa permita conexiuni remote de pe PC-urile la care doresc sa se conecteze. Pentru a activa aceste setari, atat pe Windows 7 cat si pe Windows 8 si Windows 8.1, mergeti in Control Panel > System and Security > System si dati click pe link-ul Remote settings afisat in partea stanga. Apoi selectati optiunea Allow remote connections to this computer si bifati optiunea Allow connections only from computers running Remote Desktop.

allow-remote-connections

Cand lansati aplicatia Remote Desktop de pe una dintre platformele mobile specificate mai sus (iOS sau Android), primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa adaugati o noua conexiune (pe Android dati tap pe semnul + afisat in coltul din dreapta-jos al aplicatiei, iar in iOS dati tap pe optiunea New Remote Desktop).

Apoi introduceti detaliile de logare (daca nu le-ati salvat deja in timpul configurarii aplicatiei) si setati conexiunea ca trusted selectand fie Trust Once (caz in care va trebui sa repetati actiunea de fiecare data cand folositi respectiva conexiune), fie Trust Always. Aplicatia va afisa apoi desktop-ul PC-ului la care v-ati conectat, cu o bara in partea de sus care contine numele conexiunii remote in mijloc, buton pentru tastatura in dreapta si buton pentru navigare in stanga (acest buton permite zoom si navigare pe desktop cu gesturi swipe).

Remote-desktop-for-Android1

Atat versiunea pentru iOS cat si cea pentru Android ale aplicatiei Remote Desktop sunt gratuite si pot fi descarcate folosind link-urile de mai jos:

Download Microsoft Remote Desktop pentru iOS.

Download Microsoft Remote Desktop pentru Android.

Nota: Aplicatia inca nu este disponibila pentru sistemul mobil Windows Phone.

STEALTH SETTINGS – Microsoft released Remote Desktop app for Android and iOS

Microsoft a lansat aplicatia Remote Desktop pentru Android si iOS

About the author

stealth

Leave a Comment