Cum putem restarta aplicatiile moderne in Windows 8.1

Odata cu Windows 8 si cu noua interfata metro a acestui sistem de operare, Microsoft a introdus si aplicatiile moderne, acestea ruland fullscreen si separat de desktop. Cum aplicatiilor moderne le lipsesc butoanele traditionale de minimize, maximize si close, singura modalitate a utilizatorilor de a inchide respectivele aplicatii este sa prinda cu mouse-ul partea de sus a acestora si sa traga apoi de ele inspre partea de jos a ecranului.

In Windows 8.1 procedeul de inchidere al aplicatiilor moderne a fost putin modificat, doar tragerea acestora inspre partea de jos a ecranului nefacand altceva decat sa bage respectivele aplicatii in standby, permitand rularea lor in background. Pentru ca aplicatiile sa fie complet inchise, utilizatorii trebuie sa astepte cateva secunde cu aplicatiile tinute in partea de jos a ecranului pana cand acestea se intorc (flip). Dar ce facem daca dorim doar sa restartam aplicatiile moderne pe care le rulam in sistem?

flip-app

Cum restartam aplicatiile moderne in Windows 8.1?

  • la fel ca atunci cand dorim sa inchidem o aplicatie moderna, pentru a o restarta trebuie sa tragem aplicatia (dupa ce o prindem cu mouse-ul de partea de sus a acesteia) inspre partea de jos a ecranului
  • apoi asteptam ca acesata sa se intoarca (flip), si ducem din nou aplicatia inspre partea de sus a ecranului
  • in felul acesta, aplicatia moderna nu va fi inchisa, ci va fi restartata

restart_app 

Nota: Acest feature nu este disponibil decat in sistemul de operare Windows 8.1.

STEALTH SETTINGS – How to restart modern apps in Windows 8.1

Cum putem restarta aplicatiile moderne in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment