5 caracteristici ascunse ale Windows 8.1 Preview

Update-ul Windows 8.1 Preview a venit la pachet cu multe feature-uri noi care imbunatatesc experienta utilizatorilor cu noul sistem de operare de la Microsoft. Insa putini sunt cei care au descoperit si feature-urile ascunse ale Windows 8.1, numarul acestora ajungand momentan la 5, insa cu siguranta pana la lansarea versiunii finale vor mai fi descoperite si altele.

Care sunt cele 5 feature-uri ascunse ale Windows 8.1 Preview?

1. O noua modalitate de a termina aplicatiile moderne

In Windows 8, pentru a inchide o aplicatie moderna, trebuia sa “prindem” aplicatia cu mouse-ul de marginea de sus si sa tragem cu aceasta inspre partea de jos a ecranului (swipe down). In Windows 8.1 Preview aceasta actiune insa nu face decat sa bage aplicatia intr-o stare suspendata (aceasta ruland in continuare in background). Pentru a inchide complet aplicatia, utilizatorii trebuie sa traga aplicatia inspre partea de jos a ecranului si sa tina thumbnailul acesteia acolo cateva secunde, pana acesta se va intoarce (flip), actiune care va termina aplicatia (evident, o modalitate mai simpla de a termina o aplicatie este din Task Manager).

2. Optiunea Slide to shut down your PC

Cel mai probabil acest feature a fost introdus dupa ce utilizatorii s-au plans ca optiunile de Shutdown si Restart sunt destul de greu de accesat in Windows 8. In Windows 8.1 Preview, utilizatorii pot inchide sau restarta sistemul si folosind meniul Power (sau Win+X), afisat cand se da click-dreapta pe butonul de Start (in Windows 8 trebuie sa dati click-dreapta pe thumbnail-ul Start Screen-ului care apare cand ducem cursorul mouseului in coltul extrem din stanga-jos al ecranului), dar de asemenea pot folosi si o utilitate de sistem pentru a afisa ecranul Slide to shut down your PC:

  • mergeti pe partitia de instalare a Windows 8.1 Preview, si navigati catre Windows\System32

  • identificati utilitatea SlideToShutDown.exe si creati un shortcut al acesteia pe Desktop (click-dreapta pe aceasta, apoi selectati Send to > Desktop (create shortcut) din meniul afisat)

  • in cazul in care doriti sa lansati optiunea Slide to shut down your PC cu o anumita combinatie de taste, dati click-dreapta pe shortcut-ul creat pe Desktop si selectati Properties, apoi, in tab-ul Shortcut, puteti introduce combinatia de taste dorita pentru lansarea utilitatii in campul din dreptul Shortcut key (de exemplu, Ctrl+Alt+S)

3. Optiunea de a folosi aplicatia SkyDrive pentru a naviga pe hard—diskul local

In Windows 8.1 Preview, aplicatia SkyDrive este mult imbunatatita fata de cea din Windows 8, aceasta avand cateva feature-uri folositoare in plus. Printre acestea se numara si posibilitatea de a naviga pe hard-diskul local prin intermediul aplicatiei.

Pentru a accesa fisierele stocate pe hard-disk prin intermediul aplicatiei SkyDrive, deschideti aplicatia, apoi dati click pe headerul SkyDrive si selectati optiunea This PC din meniul afisat

4. Aplicatiile moderne se actualizeaza automat

In Windows 8.1 Preview nu este necesara updatarea manuala din Windows Store a aplicatiilor moderne. Actualizarea automata a acestora este activata in mod default in PC Settings.

5. Posibilitatea de a folosi camera dispozitivului din Lock Screen

In cazul in care folositi Windows 8.1 Preview pe un dispozitiv mobil (valabil si pentru laptop), nu mai este necesar sa va logati pe contul personal pentru a putea accesa camera acestuia. Nu trebuie decat sa trageti cu degetul/mouseul in jos (swipe down) pe Lock Screen pentru a putea folosi camera, chiar daca dispozitivul dvs este in continuare blocat. Pentru a activa (sau dezactiva) acest feature, mergeti in PC Settings > PC & Devices.

STEALTH SETTINGS – 5 hidden features in Windows 8.1 Preview

5 caracteristici ascunse ale Windows 8.1 Preview

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment