Surface 3, o noua tableta Microsoft cu sistem de operare Windows 8.1

La finalul saptamanii trecute, zvonurile au afirmat ca Microsoft va lansa cat de curand o tableta Surface accesibila. Aceasta a fost una dintre acele informatii care se adeveresc in scurt timp, Microsoft anuntand astazi Surface 3, o versiune mai ieftina si mai compacta a modelului de varf Surface Pro 3. La o prima vedere, Microsoft Surface 3 pare doar o versiune redusa a mai marelui Surface Pro 3. Tableta ofera obisnuita carcasa colturoasa fabricata din aliaj de magneziu si un ecran cu acelasi raport de aspect atipic 3:2. In plus, accesoriile sunt asemanatoare, insa dincolo de aceste aspecte deja cunoscute, Surface 3 este un produs diferit.

thumb-themis-007-red

Tableta utilizeaza un ecran IPS cu diagonala de 10,8″ si rezolutie de 1920 x 1280 pixeli. La fel ca Surface Pro 3, Surface 3 va oferi o suprafata tactila capacitiva care este compatibila cu un stylus special care ofera 256 de niveluri de presiune.

Platforma hardware este construita in jurul unui procesor Intel Atom x7 (fost Cherry Trail) care functioneaza la o frecventa de 1,6 GHz, acesta fiind sustinut de un acumulator care promite o autonomie de 10 ore. Fiind vorba de un procesor x86, este evident faptul ca Surface 3 va folosi sistemul de operare Windows 8.1.

Tableta Microsoft Surface 3 va fi oferita in patru configuratii diferite. Versiunea cu 2 GB de memorie RAM si 64 GB de memorie interna va avea un pret de 499 de dolari, in timp ce modelul cu 4 GB de memorie RAM si 128 GB de memorie interna va fi oferit la un pret de 599 de dolari. In caz ca doriti si conectivitate LTE, trebuie sa adaugati 100 de dolari la preturile modelelor de baza.

thumb-astera-fan-4

Pe lista specificatiilor tehnice mai intra doua camere foto cu senzori de 8 si 3,5 MP, interfata wireless, un port USB 3.0 standard, un conector Mini Display Port si un slot MicroSD. Tableta se incarca cu ajutorul unui conector Micro USB, dar compatibilitatea universala clamata de Microsoft ar putea fi mai limitata in realitate deoarece Surface 3 necesita un incarcator cu o putere de 13W.

Tableta are o grosime de 8,7 mm, o greutate de 622 de grame si include un suport, care ofera acum doar trei pozitii de orientare. Lista de accesorii cuprinde, in acest moment, tastatura detasabilă Type Cover (129 de dolari), un stylus capabil sa evidentieze display-ul sensibil la presiune (49 de dolari) si o statie de andocare cu patru porturi USB si Gigabit Ethernet (199 de dolari).

Surface 3 va fi disponibila incepand cu data de 5 aprilie, disponibilitatea locala fiind momentan necunoscuta.

How to » Microsoft » Surface 3, o noua tableta Microsoft cu sistem de operare Windows 8.1

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR