Cum putem preveni aplicatiile Android sa adauge automat shortcut-uri pe home screen

Atunci cand instalam aplicatii pe Android din Google Play Store, acestea adauga automat shortcut-uri pe Home screen-ul dispozitivului pe care sunt instalate. In timp ce acest lucru face mai usoara gasirea si accesarea respectivelor aplicatii, cu timpul poate aglomera Home screen-ul si sa ii dea acestuia un aspect dezordonat. In plus, majoritatea utilizatorilor Android prefera sa acceseze aplicatiile instalate pe dispozitivele din dotare din App drawer.

android-homescreen

In cazul in care v-ati saturat sa tot stergeti shortcut-uri ale aplicatiilor Android de pe Home screen, si doriti sa preveniti adaugarea acestora dupa fiecare instalare, urmati instructiunile de mai jos.

Cum prevenim aplicatiile instalate din Google Play Store sa adauge automat shortcut-uri pe Home screen-ul dispozitivului Android?

  • deschideti aplicatia Play Store si dati tap pe butonul de meniu afisat in coltul din stanga sus (inainte de Play Store)

android-play-store

  • in meniul afisat, selectati Settings

play-store-menu

  • apoi, in sectiunea Generaldezactivati optiunea Add icon to Home screen (For new apps)

play-store-settings

Si gata. Dupa ce veti face aceasta setare, aplicatiile Android instalate din Play Store nu vor mai adauga shortcut-uri pe Home screen-ul dispozitivului.

STEALTH SETTINGS – How to prevent Android apps from automatically adding shortcuts to Home screen

Cum putem preveni aplicatiile Android sa adauge automat shortcut-uri pe home screen

About the author

stealth

Leave a Comment