Cum putem instala Windows 8.1 folosind un cod de licenta Windows 8

Windows 8.1 este practic un update pentru sistemele de operare Windows 8, astfel incat toti utilizatorii Windows 8 pot face upgrade-ul la Windows 8.1 gratuit, prin intermediul Windows Store. Utilizatorii altor versiuni de Windows (Windows XP, Windows Vista si Windows 7) vor trebui sa achizitioneze o licenta Windows 8.1 pentru a putea instala si folosi acest sistem.

Multi utilizatori Windows 8 au crezut ca, avand in vedere ca Windows 8.1 este un update pentru acest sistem de operare, codurile de licenta pentru Windows 8 ar fi trebuit sa functioneze si pentru Windows 8.1. Si in timp ce acest lucru ar fi fost justificat, din pacate, atunci cand se foloseste un cod de licenta Windows 8 la o instalare clean a Windows 8.1 (instalare cu ajutorul fisierelor ISO), este afisat mesajul de eroare care atentioneza utilizatorii ca respectivul cod de licenta este incorect sau invalid.

windows-8.1-setup

Desi motivul exact este necunoscut, se pare ca Microsoft a facut intentionat acest lucru, pentru a obliga utilizatorii Windows 8 sa faca upgrade-ul gratuit prin intermediul Windows Store (motiv pentru care nu a facut disponibile imaginile ISO de instalare ale Windows 8.1 decat pentru utilizatorii care cumpara o licenta Windows 8.1).

Totusi, exista o metoda prin care utilizatorii pot folosi un cod de licenta Windows 8 pentru a instala si activa Windows 8.1, care, desi nu este sustinuta de Microsoft, este totusi aprobata. Metoda consta in folosirea unui cod de licenta generic Windows 8.1 pentru instalarea sistemului, dupa care utilizatorii pot folosi codul de licenta Windows 8 pentru a activa produsul.

Codurile de licenta generice Windows 8.1 pot fi obtinute de pe urmatoarea pagina oficiala a Microsoft:

KMS Client Setup Keys for Windows.

Nota: Pentru a activa sistemul Windows 8.1 cu ajutorul codului de licenta pentru windows 8, utilizatorii trebuie sa foloseasca link-ul change product key din System Properties.

STEALTH SETTINGS – How to clean install Windows 8.1 with a Windows 8 product key

Cum putem instala Windows 8.1 folosind un cod de licenta Windows 8

About the author

stealth

Leave a Comment