Cum putem upgrada la Windows 8.1

Windows 8.1 a fost lansat de Microsoft pentru a rezolva o serie de probleme ale sistemului de operare Windows 8 si pentru a adresa anumite nemultumiri ale utilizatorilor, cum ar fi imposibilitatea de a boota direct in desktop, lipsa unui buton de Start si o rigiditatea prea mare a Start Screen-ului.

Pentru cei care au asteptat acest update, Windows 8.1 este acum disponibil la download in Windows Store. Toti utilizatorii Windows 8 vor primi (daca nu au facut-o deja) o notificare in Windows Store cu un indemn din partea Microsoft de a face upgrade-ul la noul sistem de operare.

Window-8-1-update

Upgrade-ul de la Windows 8 la Windows 8.1 se face relativ fara nicio problema si, cel mai important, gratuit, sistemul retinand atat aplicatiile desktop instalate cat si pe cele moderne, fisierele sau setarile aplicate de utilizatori (practic update-ul acesta nu este diferit de o instalare a unui Service Pack sau a unui update de securitate facut de Windows). Insa, in cazul in care ati facut upgrade de la Windows 8 la Windows 8.1 Preview din Windows Store in urma cu cateva luni, desi update-ul se aplica la fel ca pentru Windows 8 (si tot gratuit), toate aplicatiile vor trebui reinstalate (vestea buna este ca fisierele personale vor fi pastrate).

update-to-windows8.1

In cazul in care ati instalat Windows 8.1 Preview folosind imaginea ISO de instalare, puteti upgrada la Windows 8.1 tot prin Windows Store, insa veti avea nevoie de un cod de licenta pentru Windows 8.1 (Microsoft a anuntat ca licentele pentru Windows 8 nu vor functiona pe sistemele pe care au fost efectuate instalari clean ale versiunii Preview; in cazul in care inainte ati rulat un sistem Windows 8, va trebui sa reinstalati sistemul respectiv inainte de a upgrada la Windows 8.1 pentru a nu fi nevoiti sa cumparati o licenta noua).

Upgrade from Windows 8 to Windows 8.1 (for free via Windows Store).

Daca optiunea de upgrade nu este inca disponibila in Windows Store, utilizatorii mai au o posibilitate de a upgrada la Windows 8.1 prin intermediul Windows Update (Change PC settings > Windows Update, apoi verificati care sunt update-urile disponibile pt sistem si instalati-le).

Windows8Update

Utilizatorii Windows 7, Windows Vista si Windows XP care doresc sa treaca la Windows 8.1 pot cumpara o copie a acestui sistem de operare pentru 120$ (sau pentru 200$ in cazul in care doresc o editie Professional).

Windows_8-1

Download Windows 8.1 from Microsoft.

Nota: Utilizatorii Windows 7 pot face upgrade-ul la Windows 8.1 prin intermediul Microsoft Upgrade Assistant (toate fisierele personale vor fi pastrate, insa aplicatiile vor trebui reinstalate fara exceptie, inclusiv suita Microsoft Office). Utilizatorii Windows Vista si Windows XP vor trebui insa sa faca o instalare clean a sistemului.

STEALTH SETTINGS – How to upgrade to Windows 8.1

Cum putem upgrada la Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment