Cum puteti testa daca PC-ul dvs poate rula Windows 8.1

Desi au trecut mai bine de 2 luni de la lansarea Windows 8.1, sunt inca destui utilizatori ai sistemelor anterioare Windows care inca nu s-au hotarat daca sa upgradeze sau nu la acest OS. In timp ce majoritatea utilizatorilor Windows 8 au instalat deja update-ul Windows 8.1 (disponibil gratuit pentru acestia prin intermediul Windows Store), utilizatorii Windows 7, Windows Vista si Windows XP trebuie mai intai, in cazul in care se hotarasc sa treaca si ei la Windows 8.1, sa verifice daca PC-urile lor suporta acest sistem de operare inainte de a achizitiona fisierele de instalare ale acestuia (calculatoarele care ruleaza Windows 8 pot rula la fel de bine si Windows 8.1).

Cerintele minime ale unui PC pentru a putea rula Windows 8.1 sunt urmatoarele:

  • procesor de minim 1 GHz (se recomanda folosirea unor procesoare mei rapide si mai puternice insa)
  • minim 1 GB RAM pentru 32 biti si 2 GB RAM pentru 64 biti
  • minim 16 GB spatiu pe hdd pentru 32 biti si 20 GB spatiu pentru 64 biti (utilizatorii Windows 8 vor avea nevoie de 3000 MB spatiu pentru update pentru 32 biti si 3900 MB spatiu pentru 64 biti)
  • placa video cu suport pentru minim DirectX9 si driver WDDM

Pentru a ajuta utilizatorii sistemelor anterioare Windows sa verifice daca PC-urile acestora pot rula Windows 8.1, Microsoft a lansat o utilitate gratuita care le permite acestora sa identifice daca exista sau nu compatibilitate intre computere si sistem (sau daca programele instalate pe computere vor mai fi functionale dupa upgrade), si anume Windows 8.1 Upgrade Assistant.

windows8.1-upgrade-assistant

De asemenea, Windows 8.1 Upgrade Assistant va verifica si daca spatiu pe hard-disk este suficient pentru a instala update-ul/sistemul Windows 8.1 (iar in cazul in care acesta nu este suficient va cere utilizatorilor sa elibereze spatiu pe hdd).

compatibility-windows8.1

Windows 8.1 Upgrade Assistant este compatibil cu Windows 7 si Windows 8.1, utilizatorii XP si Vista care doresc sa upgradeze la cel mai nou sistem Windows vor trebui sa foloseasca tool-ul Windows 8 Upgrade Assitant.

Download Windows 8.1 Upgrade Assistant.

Download Windows 8 Upgrade Assistant (pentru XP si Vista).

Nota: Desi majoritatea programelor care ruleaza pe Windows 8 sunt compatibile si cu Windows 8.1, utilizatorii vor trebui sa reinstaleze dupa upgrade aplicatiile instalate din Windows Store. Utilizatorii Windows 7 care vor face upgrade-ul la Windows 8.1 vor putea pastra doar datele si fisierele personele si setarila de sistem, trebuind sa reinstaleze toate aplicatiile folosite dupa upgrade.

STEALTH SETTINGS – How to test if your PC can run Windows 8.1

Cum puteti testa daca PC-ul dvs poate rula Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.