Cum putem restaura fisierele sterse din Dropbox

Atunci cand stergem accidental un fisier sau realizam tarziu ca inca mai aveam nevoie de acesta, avem la dispozitie o serie de optiuni pentru a recupera fisierul respectiv. Fie putem restaura fisierele sterse din backup-uri (daca acestea sunt facute in mod regulat), fie putem folosi diverse software-uri pentru recovery, fie, daca folosim Windows OS, putem restaura fisierele sterse cu System Restore sau prin intermediul feature-ului Shadow Copy.

In situatia in care fisierele pe care dorim sa le recuperam au fost sterse din locatii remote cum ar fi un serviciu de stocare online, utilizatorii au posibilitatea sa le recupereze in decurs de 30 de zile de la stergerea acestora, sau cel putin acesta este cazul pentru userii Dropbox.

Atunci cand stergem un fisier local din Dropbox, acesta va fi sters si online (de asemenea, daca fisierul va fi sters online, acesta va fi sters si local). Insa din fericire pentru cei carora li se intampla sa mai stearga din cand in cand accidental fisere stocate in Dropbox, serviciul pastreaza o copie a acestor fisiere in recycle bin pentru o perioada de 30 de zile, de unde utilizatorii le pot recupera la nevoie (dar numai daca nu au trecut inca cele 30 de zile de la stergerea fisierelor!).

dropbox-restore-deleted-files

Cum putem recupera fisierele sterse accidental din Dropbox?

  • deschideti site-ul Dropbox si logati-va cu contul dvs
  • asigurati-va ca fisierele si folderele share-uite sunt afisate, apoi dati click pe iconita de recycle bin din coltul dreapta-sus (langa Search)
  • aici vor fi listate toate fisierele sterse in ultimele 30 de zile
  • identificati fisierele pe care doriti sa le restaurati dintre acestea, dati click-dreapta pe ele si selectati Restore din meniul afisat (Dropbox va afisa o lista cu fisierele selectate pentru recuperare, si va trebui sa dati din nou click pe Restore).

Dupa ce fisierele vor fi recuperate online, acestea vor fi sincronizate si local (in cazul in care aveti setata aceasta optiune).

Daca doriti sa stergeti permanent fisierele din recycle bin inainte ca cele 30 de zile sa treaca, selectati Permanently Delete din meniul de click-dreapta al fisierelor respective.

STEALTH SETTINGS – How to restore deleted files from Dropbox

Cum putem restaura fisierele sterse din Dropbox

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.