S-a lansat Windows 8.1 (Download RTM version)

Asa cum a anuntat in urma cu ceva vreme, Microsoft a lansat astazi cel mai nou sistem de operare Windows, si anume Windows 8.1. Acesta este disponibil gratuit utilizatorilor Windows 8 sub forma de update (in Windows Store); utilizatorii altor sisteme Windows anterioare (Windows 7, Windows Vista si Windows XP) care doresc sa upgradeze la Windows 8.1 trebuie insa sa cumpere produsul de pe site-ul Microsoft.

Windows 8.1 vine la pachet cu multe imbunatatiri si rezolvari ale unor bug-uri si erori prezente in sistemul de operare Windows 8, si de asemenea, aduce o serie de noi feature-uri si optiuni cerute de utilizatori, cum ar fi posibilitatea de a boota direct in Desktop, posibilitatea de a dezactiva hot corners si mai multe optiuni de customizare pentru Start Screen si Lock Screen.

windows 8.1

Utilizatorii Windows 8 pot upgrada relativ usor la Windows 8.1 (fara a pierde datele personele, setarile si aplicatiile instalate in sistem), update-ul fiind disponibil in Windows Store. De asemenea, in cazul in care se doreste o instalare clean a Windows 8.1, aceasta poate fi facuta cu ajutorul imaginilor ISO de instalare disponibile pe site-ul Microsoft (in cazul in care nu aveti deja un cod de licenta pentru un sistem Windows 8, va trebui sa cumparati unul pentru Windows 8.1 pentru a putea instala sistemul pe computer).

upgrade-to-Windows-8.1

Daca sunteti utilizatori ai unor sisteme Windows anterioare (Windows 7, Windows Vista si Windows XP), inainte de a cumpara o licenta pentru Windows 8.1 verificati daca PC-urile dvs indeplinesc cerintele de sistem necesare pentru instalarea si functionare Windows 8.1 pe acestea:

  • Procesor: cel putin 1 GHz, cu suport pentru PAE, NX si SSE2
  • RAM: minim 1 GB pentru 32-bit si minim 2 GB pentru 64-bit
  • HDD: minim 16 GB spatiu liber pe hdd pentru 32-bit si 20 GB pentru 64-bit
  • Placa video: minim DirectX 9 cu driver WDDM 1.0 sau mai puternic
  • rezolutie minima a display-ului de 1024×768 pentru rularea aplicatiilor moderne
  • rezolutie minima de 1366×768 pentru folosirea feature-ului de snap pentru aplicatiile moderne
  • support pentru UEFI v2.3.1 Errata B in cazul in care se doreste folosirea secure boot

Update-ul Windows 8.1 din Windows Store nu este disponibil momentan pentru toate regiunile, insa acesta poate fi downloadat sub forma de imagine ISO de pe site-ul Microsoft.

Download Windows 8.1.

Nota: In cazul in care nu doriti sa cumparati inca o licenta pentru Windows 8.1, puteti testa gratuit pentru 90 de zile Windows 8.1 Enterprise.

STEALTH SETTINGS – Windows 8.1 is here (Download RTM version)

S-a lansat Windows 8.1 (Download RTM version)

About the author

stealth

Leave a Comment