Microsoft confirma noile feature-uri si data lansarii pentru Windows 8.1 Preview

Microsoft a anuntat oficial zilele trecute care vor fi noile feature-uri disponibile in update-ul Windows 8.1/Blue, update ce va fi disponibil in versiunea Preview incepand cu data de 26 iunie (data de asemenea confirmata de Microsoft). Pentru cei care au preferat sa astepte anuntul oficial pentru a se informa cu privire la update-ul pentru sistemul de operare Windows 8, vom enumera aici cele mai importante feature-uri ale acestuia:

  • Personalizare

Userii vor avea o arie mai larga de optiuni in ceea ce priveste personalizarea sistemului de operare, fie ca ne referim la Start Screen, Lock Screen sau Desktop. Start Screen-ul va introduce noile dimensiuni pentru tile-uri (small/large) plus optiunea Customize (aceasta va impiedica userii sa mute accidental tile-urile si va putea fi accesata cu un click-dreapta). De asemenea, utilizatorii vor putea seta wallpaper-ul de pe Desktop ca background pentru Start Screen.

windows-8-1-start-screen

Alta noutate este posibilitatea de a afisa fotografii personale pe Lock Screen, acesta putand fi transformat intr-un slide show, ce poate avea ca sursa fie poze stocate local, fie stocate in contul SkyDrive.

  • Buton de Start

Microsoft a tinut cont de feedback-ul primit de la utilizatori si a resuscitat butonul de Start, acesta inlocuind thumbnail-ul pentru Start Screen (in Windows 8 acesta este afisat cand ducem cursorul in coltul extrem din stanga-jos al ecranului). Prin intermediul Start Button utilizatorii vor putea accesa fie Start Screen-ul, fie meniul Power/WinX (acesta din urma fiind accesat cu click-dreapta). In plus, utilizatorii vor avea posibilitatea sa modifice actiunile pentru hot-corners.

  • PC Settings

In Windows 8.1, utilizatorii vor avea acces la toate setarile disponibile in Control Panel direct din PC Settings

  • Bootare direct in Desktop

O alta dorinta a utilizatorilor de care Microsoft a tinut cont este bootarea sistemului direct in Desktop, aceasta fiind disponibila in optiunile de configurare ale sistemului de operare.

  • Windows Store

Utilizatorii vor primi mai multe informatii despre aplicatiile moderne disponibile in Windows Store, ca de exemplu liste detaliate despre cele mai populare aplicatii gratuite, cele mai noi aplicatii lansate sau recomandari facute de editori.

  • Windows Apps

Microsoft introduce noi aplicatii moderne disponibile in mod default in Start Screen si de asemenea promite o imbunatatire a tuturor celorlalte aplicatii built-in si adaugarea de feature-uri noi pentru acestea. De asemenea, utilizatorii vor avea posibilitatea de a vizualiza mai multe aplicatii in acelasi timp prin snap-view, dimensiunea acestora putand fi modificata in functie de preferinte.

snap-view

  • Search

O cautare prin intermediul Search Charm va oferi rezultate globale, oferite de Bing. De asemenea, vor fi afisate actiuni rapide, cum ar fi optiunea Play pentru fisierele audio si video.

  • Accesibilitatea si conectivitate Cloud

Utilizatorii vor putea salva orice fisier direct in SkyDrive, acesta putand fi accesat cu usurinta (chiar si offline) prin intermediul aplicatiei cu acelasi nume (SkyDrive)

  • Internet Explorer

Windows 8.1 va veni la pachet cu noul browser Internet Explorer 11. Acesta va oferi o performanta mai buna pentru touch si timp mai rapid de incarcare a paginilor. In plus, ofera optiunea de a afisa bara de adrese constant si posibilitatea de a deschide un numar nelimitat de tab-uri (acestea vor fi sincronizate pentru toate dispozitivele folosite).

Cei care doresc sa urmareasca un preview interactiv a ceea ce va fi Windows 8.1, pot urmari videoclipul de mai jos:

Nota: Windows 8.1 Preview va fi disponibil prin intremediul Windows Store, ca update gratuit.

STEALTH SETTINGS – Microsoft confirms the new features and relese date for Windows 8.1 Preview

Microsoft confirma noile feature-uri si data lansarii pentru Windows 8.1 Preview

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment